Torrelles reivindica els drets de les dones

Divendres, 6 de març de 2020 a les 00:00
En el marc del Dia Internacional de les Dones, s’organitzaran moltes activitats per commemorar, empoderar i denunciar les discriminacions i violències

L’Ajuntament ha programat diverses propostes per celebrar el Dia Internacional de les Dones al municipi. El pròxim diumenge 8 de març, a les 11 hores, la jornada feminista començarà amb una divertida gimcana reivindicativa a la Plaça de l’Ajuntament. Per a participar-hi, cal inscriure’s enviant un correu electrònic a laia.boves@torrelles.cat. El termini finalitzarà el divendres 6 de març. A les 13 hores, es llegirà un manifest i es realitzarà una acció d’Urban Crochet. Tot seguit, hi haurà un aperitiu popular i s’entregaran els premis als tres grups finalistes de la gimcana.

A la tarda, s’anima als torrellencs i les torrellenques a anar a Barcelona i participar en la gran manifestació, que començarà a les 17 hores a la Plaça Universitat.

Prèviament, el dimarts 3 de març, a les 18 hores, s’organitzarà un cinefòrum sobre la pintora mexicana Frida Kahlo al Casal Jove El Club. L’endemà, dimecres 4 de març, a l’Institut de Torrelles, s’impulsarà un intercanvi de vivències entre dones de l’Espai de la Gent Gran i l’alumnat de 1r d’ESO amb la voluntat de conversar sobre que significa ser una noia de 12 anys ara i abans i reflexionar sobre la lluita pels drets de les dones. El dijous 5 de març, el Casal Jove El Club acollirà un segon cinefòrum. A les 18 hores, la trobada ‘She is beautiful when she is angry’ abordarà diferents testimonis d’activistes que expliquen la segona onada feminista als Estats Units.

Ca la Bruixa s’omplirà d’activitats el divendres 6 de març. A les 17.30 hores, es representarà i es debatrà l’obra de microteatre ‘First Round’ de la Cia. Las Fritas. A les 18.30 hores, hi haurà un tast de tallers de zumba, pilates, mitja, ganxet, punt de creu, patchwork i pintura i a les 20 hores, es farà un taller de cuina i sopar popular amb la cuinera Montse Tàpia. Així mateix, el dissabte 7 de març, a les 9 hores, es coordinarà una caminada saludable fins al Jardí de les Oliveres, on es farà parada per gaudir d’un esmorzar de forquilla. A les 12 hores, la Biblioteca Municipal Pompeu Fabra organitzarà un interessant taller d’autodefensa. Per a participar-hi, cal inscriure’s a la biblioteca. El termini finalitzarà el dijous 5 de març.

Per últim i com a cloenda dels actes amb motiu del Dia Internacional de les Dones, s’impulsarà un taller de serigrafia feminista al Casal Jove El Club. El dimecres 11 de març, a les 18.30 hores, l’artista torrellenca Cinta Tort Zinteta conduirà la proposta. Per a participar-hi, cal portar una peça de roba i inscriure’s al casal.

Totes les activitats seran gratuïtes i estaran obertes a tots i totes.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:26