La lluita feminista omple el municipi

Dimarts, 10 de març de 2020 a les 00:00
Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, es va organitzar una gimcana reivindicativa, la lectura d’un manifest i una acció d’Urban Crochet

El passat diumenge 8 de març, Dia Internacional de les Dones, Torrelles va sortir al carrer. A les 11 hores, la jornada feminista va començar amb una gimcana reivindicativa a la Plaça de l’Ajuntament. Les persones participants van haver de resoldre cinc proves sobre com reconèixer i actuar davant de les violències masclistes, visibilitzar les dones a la història, reivindicar la igualtat efectiva entre homes i dones, defensar el propi cos i els drets sexuals i reproductius i trencar l’escletxa salarial.

La iniciativa va afavorir un matí reivindicatiu, educatiu, lúdic i divertit. Totes les persones participants van rebre una bossa com a obsequi i les tres finalistes també es van emportar entrades per anar al teatre, al cinema i a jugar a pàdel.

A continuació, diverses dones torrellenques van llegir el manifest ‘Per un futur radicalment igualitari’ i el text de la poetessa Alejandra Martínez de Miguel ‘Yo soy la dulce niña Carolina’. Tot seguit, es va engalanar la Plaça de l’Ajuntament en el marc d’una acció d’Urban Crochet amb la voluntat de convertir l’espai en una reivindicació del feminisme integral. Les teles utilitzades havien estat teixides per les dones de l’Espai de la Gent Gran i del Casal de la Gent Gran.

Prèviament, es van organitzar altres activitats per reivindicar la lluita feminista, defensar els drets de les dones i denunciar les vulneracions, les violències i les discriminacions. El Casal Jove El Club va acollir dos cinefòrums i l’Institut de Torrelles va coordinar un bonic intercanvi de vivències entre dones de l’Espai de la Gent Gran i l’alumnat de 1er d’ESO. També, Ca la Bruixa es va omplir de propostes com la representació de l’obra de microteatre ‘First Round’ de la Cia. Las Fritas, un tast de tallers i un sopar popular. Així mateix, es va impulsar una caminada saludable fins al Jardí de les Oliveres i un taller d’autodefensa a la Biblioteca.

Demà, dimecres 11 de març, a les 18.30 hores, un taller de serigrafia feminista al Casal Jove El Club clourà les propostes programades amb motiu del Dia Internacional de les Dones. L’artista torrellenca Cinta Tort Zinteta conduirà la proposta. Per a participar-hi, cal portar una peça de roba i inscriure’s al casal.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:26