CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Cirerers
Portada > Actualitat > Notícies > Recomanacions per a prevenir el coronavirus

Recomanacions per a prevenir el coronavirus

11/03/2020

S’aconsella rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó o solucions alcohòliques i tapar-se la boca i el nas amb la cara interna del colze en tossir o esternudar

El Departament de Salut de la Generalitat ha publicat un seguit de mesures per combatre el coronavirus SARS-CoV2, conegut popularment com a “coronavirus”. Es recomana rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%, tapar-se la boca i el nas amb la cara interna del colze o amb mocadors d’un sol ús en tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida, evitar el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions i evitar compartir menjar, estris i altres objectes sense netejar-los degudament. 

Aquest nou tipus de coronavirus, que es va detectar per primera vegada el desembre de l’any passat a la ciutat de Wuhan, a la Xina, presenta una simptomatologia clínica similar a la de la grip i el 80% dels casos acostumen a ser lleus. Els grups de major risc són les persones d’edat avançada i les persones amb malalties cròniques com les cardiovasculars, diabetis, cardíaques o pulmonars, o amb problemes d’immunitat. 

Els símptomes més comuns són malestar general, febre i tos. En els casos moderats, es pot produir també sensació de falta d’aire. Principalment, es transmet per les gotes respiratòries i pel contacte directe amb les secrecions que es generen amb la tos o l’esternut d’una persona malalta. Aquestes secrecions infectarien si entressin en contacte amb el nas, els ulls o la boca. El període d’incubació és de 2 a 14 dies. 

Des de l’Ajuntament de Torrelles, es confirma que a hores d’ara cap pacient amb possible cas de coronavirus del municipi ha donat positiu. No obstant això, s’han confirmat casos de persones afectades en municipis de la comarca i, per tant, es demana seguir les indicacions del Departament de Salut. També, es recorda que la informació relacionada amb qualsevol pacient és estrictament privada i es demana que no s’especuli amb la salut de cap veí o veïna del municipi. Finalment, el consistori demana no difondre informació no contrastada. 

Per a més informació, consulta els canals del Departament de Salut o truca al 061.

 

Arxivat a: General, Coronavirus
Recomanacions per a prevenir el coronavirus

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 08/04/2020 a les 12:38h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona