CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
boira hivern
Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament presenta diverses mesures econòmiques per pal·liar els efectes de l’emergència sanitària

L’Ajuntament presenta diverses mesures econòmiques per pal·liar els efectes de l’emergència sanitària

24/03/2020

Es destinaran 25.000 euros a donar suport a aquells comerços que hagin hagut de tancar

El consistori ha aprovat un seguit de mesures per ajudar al comerç, a la restauració, a les persones autònomes i a altres sectors econòmics locals. Inicialment, es destinaran 25.000 euros a donar suport a aquells comerços que durant aquesta fase d’emergència no estiguin autoritzats a obrir els seus negocis. Aquesta xifra podrà ser ampliada en funció del temps de tancament i de les possibilitats pressupostàries del consistori.

Així mateix, s’estudiaran bonificacions o exempcions parcials o totals en funció de la durada de l’epidèmia en taxes i impostos de gestió municipal. En aquest sentit, el passat dimarts 17 de març, l’Ajuntament va demanar a l’Organisme de Gestió Tributària (ORGT) de la Diputació de Barcelona, que gestiona alguns tributs per delegació del consistori, l’endarreriment del pagament d’impostos com l’IBI o l’IVTM. L’ORGT ha acceptat i s’ajorna el cobrament d’aquests impostos, com a mínim, un mes respecte al calendari previst. Per últim, es planificarà amb el comerç local una campanya de promoció per quan finalitzi la situació actual.

De la mateixa manera, altres administracions han aprovat mesures per donar suport a l’economia. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya establirà un ajut en forma de prestació econòmica, de fins a 2.000 euros, per a les persones treballadores autònomes, que acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació a conseqüència dels efectes del coronavirus. En total, aquest ajut comptarà amb un pressupost de 7,5 milions d’euros i es preveu que es puguin beneficiar unes 4.500 persones autònomes.

Arxivat a: General, Coronavirus
Afectacions pel coronavirus

Arxius adjunts

  • Mesures econòmiques (PDF, 247 kB)
    Recull de mesures econòmiques per pal·liar els efectes del Covid-19
Darrera actualització d’aquest contingut: 05/08/2020 a les 10:25h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona