CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Vista poble
Portada > Actualitat > Notícies > L’organització de la gestió d'emergències a Torrelles i el paper dels cossos de prevenció, protecció i seguretat

L’organització de la gestió d'emergències a Torrelles i el paper dels cossos de prevenció, protecció i seguretat

02/04/2020

Escrit d'opinió de Falgàs Marco, regidora de Governació, Protecció Civil, Via Pública i Civisme i Hisenda

La irrupció del coronavirus al país ha fet que molts municipis haguem d’adaptar els plans d’emergències locals vigents a aquesta tipologia d’emergència que ni en l’etapa digital ni en l’etapa contemporània havíem patit a casa nostra: l’emergència sanitària. A Torrelles el plad’emergència municipal per malalties emergents el vam activar el mateix dia que es van suspendre les classes a les escoles: el passat 13 de març, i en vam haver de fer una versió adaptada a la situació actual, donat que el pla d’emergència del que disposàvem es focalitzava principalment en la prevenció i actuació davant un incendi o per fer front a possibles incidències meteorològiques. El que necessitàvem era un pla que concretés l’actuació en sis àrees necessàriament coordinades entre sí:

  • L’atenció a les persones.
  • Assegurar la prestació dels serveis essencials.
  • L’organització del voluntariat
  • La planificació per a futures fases de la pandèmia.
  • L’organització interna de l’Ajuntament i equipaments municipals
  • La comunicació a la ciutadania

Des que tenim activat el pla d’emergència municipal, estem en contacte directe amb el CECAT, que és el Centre d’Emergències de Catalunya, i amb les demés administracions per tal d’anar seguint i difonent les seves recomanacions, així com per anar establint les mesures que es van decretant.

Un fet resulta evident: cada vegada més, és necessària una administració pública potent que sigui capaç d’adaptar-se a qualsevol tipus de risc, i cal una gestió d’emergències que tingui la capacitat per donar-ne resposta.

Pel que fa als recursos municipals en matèria de prevenció, protecció i seguretat, des de l’entrada en vigor de la fase d’emergència 1, la Policia Local de Torrelles ha centrat el seu dia a dia a lluitar contra el COVID19 realitzant controls aleatoris per diferents punts del municipi per tal d’informar als conductors de les restriccions decretades per l’Estat d’Alarma, fent rondes per recordar l’ordre de confinament als vianants o els condicionants per a passejar als gossos, etc., fent seguiment als comerços que romanen oberts, fent tasques assistencials i de suport a la ciutadania. La Policia Local està nit i dia al servei de la ciutadania, i la seva tasca és del tot significativa en aquests moments.

Comptem amb el suport i compromís de l’ADF-Torrelles, a més a més d’informar a persones que de les restriccions pel confinament decretat, també s’està encarregant de fer desinfecció en aquells punts més susceptibles de contagi: mobiliari urbà, marquesines del transport públic, zones properes al Centre d’Atenció Primària, residències d’avis, comerços oberts, o zones de bústies de veïnats i ravals, entre altres. També comptem amb el suport de l’Associació de Protecció Civil, que s’està encarregant de realizar tasques de suport assistencial, com repartir els lots pel Banc d’Aliments o fer arribar les mascaretes que aquests dies estan elaborant diverses persones anònimes per alscomerços i col·lectius que els fan falta.

La feina que estan realitzant de forma impecable cadascun d’aquests cossos és, ara més que mai, de gran importància, i és tasca de tots i totes alienar-nos a l’esforç que estan fent dia rere dia.

Arxivat a: Articles d'opinió
Falgàs Marco
Darrera actualització d’aquest contingut: 10/07/2020 a les 11:38h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona