CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_abella
Portada > Actualitat > Notícies > Moments excepcionals, comportaments normals

Moments excepcionals, comportaments normals

09/04/2020

Escrit d'opinió de Jose Antonio Gallardo, regidor de Medi Ambient

Els ciutadans del planeta ens hem vist colpejats sobtadament per un virus que ha fet que les persones canviïn el seu model de vida i comportament. No abraçar amics i companys, no poder veure familiars, no poder sortir a un concert o un sopar, no anar a treballar o fer teletreball. Comportaments molt normals que s´han vist alterats, fets de manera sobtada i que no sabem quan ni com acabaran.

Tot això es complica quan ens fan un confinament pel bé general i no provocar més contagis d’aquest virus. Però queden persones treballant per oferir els serveis basics i essencials que necessita la població: subministrament d´aliments, Policia, Serveis Socials, Serveis de Deixalleria com la recollida de residus, ... són essencials per que la població continuï de la millor manera un confinament amb uns mínims de confortabilitat.

Aquestes persones, amics, familiars que continuen treballant necessiten que la ciutadania els ajudi, posar-nos guants i mascaretes quan anem a comprar o tractem amb alguna altre persona no hauria de deixar de ser una de les nostres rutines a dia d’avui.

Un servi bàsic molt important es la recollida de residus, ja que podria empitjorar la situació en la que vivim actualment. Per això voldríem recordar varies accions fàcils que podem portar a terme si no ho fem ja:

  • Tots hem vist en aquets moments imatges de senglars i bestioles pel municipi, ja hi eren, però ara es troben que no veuen a gent pel carrer pel confinament que patim amb el que fa que es trobin mes còmodes per fer “seus” els carrers. Per això, la separació de restes en els dos cubells que tenim i fer el tancament correcte d'aquests quan els dipositem al carrer és de les coses més importants que podem fer, si a això afegim el fet de posar-los en alçada per a que no arribin, molt millor.
  • Molts hem vist abocaments il·legals, fets en espais com iglús del vidre, punts negres o en plena naturalesa, aquets s´han de recollir i provoquen despeses extres econòmiques per a totes i tots, en conseqüència pèrdua d'eficiència en les recollides com el Porta a Porta o la neteja viària. Per això demanem a la població que no facin aquets abocaments il·legals i que  la Deixalleria i la recollida de voluminosos són totalment gratuïts per a la població.Recordar també que les sancions econòmiques poden ser importants, i agrair a la població que si veuen algun abocament o veuen algú fent-lo, que ho comuniquin ràpidament a la Policia per identificar i sancionar a aquestes persones incíviques.

Ara més que mai es necessita la col·laboració de les Torrellenques i Torrellencs per mantenir els carrers, zones verdes, parcs, jardins i espais municipals en unes condicions de neteja més que acceptables. Recordeu, són nostres i vostres.

Recordatori:

  • La recollida Porta a Porta funciona amb normalitat
  • La recollida de Cartró funciona amb normalitat
  • La recollida de voluminosos funciona amb normalitat
  • La Deixalleria funciona amb normalitat amb empreses i autònoms, amb cita prèvia per els ciutadans.
  • Amb aquestes recomanacions, no ens queda mes que dir-vos que entres tots i totes guanyarem aquesta pandèmia.
Arxivat a: Articles d'opinió
Jose Antonio Gallardo
Darrera actualització d’aquest contingut: 01/10/2020 a les 12:26h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona