CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_florcirerer2
Portada > Actualitat > Notícies > Un pla inicial que no hem deixat d'evolucionar

Un pla inicial que no hem deixat d'evolucionar

15/04/2020

Escrit d'opinió de Vanesa Santiago, regidora de Serveis Socials

Fa uns quants dies vaig encetar l’article d’opinió parlant dels Serveis Socials perquè des del meu parer era important posar el focus en el treball que es realitza. Masses vegades es creu i s’iguala Serveis Socials a la tramitació d’ajuts econòmics.

I tot i que en determinats moments i situacions el tràmit d’ajuts és imprescindible,  val a dir que no és la única funció ni la més important.

L’equip professional de Serveis Socials de Torrelles de Llobregat integrat per diferents perfils professionals desplega moltes altres funcions i tasques.

Gran part d’aquestes s’adrecen a ajudar a les persones a mobilitzar i  fer canvis davant de situacions on han quedat aferrades i que limiten i obstaculitzen la seva autonomia i/o benestar.

Estem patint una crisi profunda, sense precedents i crec que molt més complexa que la patida l’any 2008 perquè combina aspectes sanitaris, econòmics, socials i emocionals de gran magnitud que han generat i generaran importants amenaces i per suposat també oportunitats.

En aquest camí, l’equip de serveis socials està per atendre, donar suport, informar, orientar, acompanyar, tramitar, gestionar, ajudar, promoure canvis, ... i  totes les fórmules possibles i a l’abast adreçades a la millora de les situacions de necessitat social.

A l’iniciar la legislatura, l’equip de govern vam elaborar el PAM ( Pla d’Actuació Municipal) per als propers quatre anys amb les línies estratègiques i les accions a desplegar.

En aquesta elaboració conjunta, vam tenir presents diferents aspectes: el que la població havia votat i que portàvem als programes electorals, el que volíem per Torrelles, el que podíem fer tenint present el pressupost municipal i els recursos humans, la normativa, les necessitats del municipi... entre d’altres, i també vam tenir present el que feia molts mesos que persones expertes anaven esmentantLa crisi que estava a punt d’emergir.

Vam elaborar doncs un PAM tenint molt presents les necessitats de Torrelles però sabent que havíem d’estar preparats i preparades davant d’una incipient crisi que en aquells moments apuntava cap a aspectes socioeconòmics i mediambientals.

De tal manera, que per exemple pel que fa a les Regidories de Serveis Socials i Gent Gran ja vam preveure i considerar en el PAM comeses com la consolidació de l’equip professional, la creació d’un reglament d’ajuts socioeconòmics, la implementació de les targetes moneder, el desenvolupament de projectes de suport personal i comunitari... totes elles fonamentals en els moments que estem vivint i en l’abordatge de la crisi i de la post-crisi.

Per acabar m’agradaria  emfatitzar els següents aspectes:

  1. Les polítiques que estem desplegant parteixen de la previsióque vam fer davantuna crisi emergenta nivell econòmic, social, emocional i mediambiental.
  2. Sabem que la crisi que estem patint té connotacions diferentsdonat que s’hi sumen   aspectes relacionats amb la salut... i  per tant estemdesenvolupant readaptacions, projectes d’innovació, desplegant noves línies estratègiques ...per a fer un bon abordatge de la situació.
  3. Fer una menció especial  adreçada a les professionals de les regidories que porto, que m’estan demostrant una gran qualitat professional i un ingent valor humà. Gràcies, doncs  a l’equip de serveis socials, a les dinamitzadores de l’espai de la gent gran, a les dinamitzadores de joventut i d’igualtat.
Arxivat a: Articles d'opinió
Vanesa Santiago
Darrera actualització d’aquest contingut: 01/10/2020 a les 12:26h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona