CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Cireres
Portada > Actualitat > Notícies > Temporal pluges abril 2020, plou sobre mullat

Temporal pluges abril 2020, plou sobre mullat

23/04/2020

Escrit d'opinió de Judith Roig, regidora d'Urbanisme i Territori

Les conseqüències de les darreres pluges estan sent molt pitjors pel nostre municipique les que va causar el temporal Glòria, quan ja es van produir caigudes d’arbres i esllavissades, en molts casos pendents de solucionar del tot en part perquè no hem rebut cap de les ajudes promeses per cap de les administracions que s’hi van comprometre.

Tot i així, ens trobàvem prenent mesures per arreglar els efectes del referit temporal, quan ens va sorprendre el Decret d’Estat d’Alarma, el confinament i el propi COVID-19, que va fer que s’alentís, per motius obvis, la implantació de les mesures.

Però es que ara, plou sobre mullat. Des de diumenge fins dimarts vespre s’havien recollit aproximadament 200 litres per metre quadrat de pluja, és a dir, una quantitat considerable. Quan encara teníem arbres que s’havien de retirar, talussos que estaven essent objecte d’estudi, pressupostos d’arranjament de zones pendents d’arribar, la natura ens dona un nou avís que estem obligats a escoltar.

Aquests darrers mesos se’ns està avisant de manera reiterada,- recordem les tempestes d’octubre i de gener-, cada vegada hem de tenir més clar que la natura no es pot domesticar. Quan un torrent natural passa per un lloc hi tornarà a passar, les zones inundables es classifiquen en d’alta, mitja o baixa probabilitat d’inundació, segons si el període de retorn és de 10, 100 o 500 anys, però, encara que siguin de baixa probabilitat, aquesta existeix, i tal i com estem veient, torna a passar.

Durant aquests darrers dies, Torrelles (com molts altres municipis) ha patit afectacions de diferent transcendència:  a la variant, a la pujada de Can Roig, a la Carretera de Begues i a la de Sant Climent, amb esllavissades i caigudes d’arbres, però hem de destacar la important afectació a la carretera que porta a Can Guey i Torrelletes des del nucli urbà.

Prop de la zona hi passa un torrent que potser tal i com diem feia molts i molts anys que no havia produït cap dany però la natura sempre s’imposa.

És per això que mesures com la caldera de biomassa o la silvopastura, com a mesures per netejar els boscos del nostre entorn –mesures recollides en el PAM de l’actual legislatura-  s’han d’anar implementant, doncs hem d’acompanyar a la natura i mai voler-la frenar.

Ara mateix, la prioritat del consistori és prendre les mesures de seguretat necessàries per a tota la població i arranjar els trams afectats, a més d’intentar netejar els camins per prevenció d’incendis.

Malgrat la situació d’emergència sanitària pel coronavirus, personal de l’Ajuntament i voluntaris d’ADF i Protecció Civil, estan treballant intensament per donar resposta a totes les intervencions necessàries. A més del de l’Ajuntament, tot i estar decretat l’estat d’alarma, es demana prudència i precaució als veïns i veïnes,  pel risc de noves esllavissades o arbres caiguts.

Arxivat a: Articles d'opinió
Judith Roig
Darrera actualització d’aquest contingut: 01/10/2020 a les 12:26h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona