El Departament de Salut confirma 43 casos de Covid-19 a Torrelles

Dimecres, 29 d'abril de 2020 a les 00:00
Des del consistori torrellenc, es demana no abaixar la guàrdia i informar-se sempre a través de canals oficials

Segons el Servei de Vigilància Epidemiològica de Barcelona Sud fins ahir, dimarts 28 d'abril, al vespre, hi havia comptabilitzats 43 casos positius al municipi. Aquesta dada suposa una taxa de 71,18 casos per cada 10.000 habitants (o 711,8 casos per cada 100.000 habitants segons els criteris seguits per aquest Servei).

Cal, però, prendre amb precaució aquestes dades i les de la resta de municipis de Catalunya, ja que els sistemes per compatibilitzar casos positius i defuncions varia molt segons el país i, a hores d'ara, no hi ha un criteri únic entre el Departament de Salut i el Ministeri de Sanitat.

A més, en algunes pàgines webs i aplicacions del mateix Departament de Salut, les dades es presenten barrejant municipis i ABS (Àrees Bàsiques de Salut), com és el cas de Torrelles de Llobregat que forma part de la mateixa ABS que Sant Vicenç dels Horts i el nombre de casos sovint es publica barrejat. Finalment, també cal recordar que sempre hi ha més casos positius allà on més tests s'han realitzat i que bona part dels pacients de Covid-19, sobretot aquells amb simptomatologia lleu o sense símptomes, no surten a les estadístiques.

És per tots aquests motius que des de l'Ajuntament de Torrelles es fa una crida a no abaixar la guàrdia i a seguir informant-se només per canals oficials.

A continuació, afegim la nota informativa emesa per la Direcció del sector sanitari Baix Llobregat Centre-Litoral i l’Hospitalet de Llobregat traslladant les informacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya:

“D’acord amb la petició realitzada sobre el nombre de casos positius acumulats al municipi de Torrelles de Llobregat, segons la informació rebuda del Servei de Vigilància Epidemiològica a Barcelona Sud ahir, dia 28 d’abril, a la nit, el nombre de casos acumulats declarats a aquest Servei és de 43 casos acumulats (correspon a una taxa de 711,8 casos per 100 mil habitants).”

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:26