La Generalitat presenta un ajut de 200 euros per a les famílies amb pocs ingressos

Dijous, 30 d'abril de 2020 a les 00:00
Els diners s’hauran de destinar a l’adquisició de productes d’alimentació, farmàcia o altres subministraments bàsics

A partir d’avui, dijous 30 d’abril, les persones treballadores afectades per la crisi econòmica provocada per l’emergència sanitària poden sol·licitar un nou ajut extraordinari de la Generalitat de Catalunya. La prestació serà de 200 euros i s’haurà de destinar a la compra de productes d’alimentació, farmàcia o altres subministraments bàsics.

El poden sol·licitar les persones treballadores afectades per un ERTO, les persones treballadores amb contracte temporal que han estat acomiadades i les persones autònomes que han suspès o reduït la seva activitat. En tots els casos, han de tenir càrregues familiars. En aquest sentit, han d’haver patit una reducció involuntària d’ingressos del total dels mesos de març i abril superior al 30% en comparació amb el mateix període de l’any anterior. A més, els ingressos de tota la família, durant el març i l'abril, han de ser, en mitjana mensual, inferiors a 2.098,37 euros bruts mensuals.

Segons la Generalitat de Catalunya, prop de 100.000 famílies catalanes podrien rebre aquest nou ajut, que, en total, beneficiaria unes 300.000 persones. En concret, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies hi destinarà 20 milions d’euros per pal·liar la situació de vulnerabilitat d’aquestes famílies.

L’ajut és compatible amb altres prestacions d’administracions públiques i privades.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:26