CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
boira hivern
Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament treballa pel restabliment de la mobilitat abans del setembre

L’Ajuntament treballa pel restabliment de la mobilitat abans del setembre

18/05/2020

El consistori ja té sobre la taula diversos projectes per a la reparació de l’esvoranc de la carretera de Can Guey al seu pas per Can Coll i per a la reobertura de la pista forestal a Begues

Des del temporal del passat mes d’abril, l’Ajuntament de Torrelles treballa per restablir la normalitat en dos dels seus trams més afectats: l’esvoranc produït a l’alçada de Can Coll i la pista forestal que connecta amb Begues.

Pel que fa a la pista forestal, els treballs per obrir aquesta via als vehicles d’emergències i serveis ja es van fer durant el mateix temporal, els dies 20 i 21 d’abril, permetent també el pas dels veïns i veïnes de Begues mentre tenien tallat l’accés al seu municipi per Gavà. Actualment, ja es podria garantir el pas en ambdós sentits de circulació al llarg de gairebé tot el traçat. Només queda un tram d’una vintena de metres, que permetria obrir la circulació amb pas alternatiu. Tot i això, la pista segueix tancada en el tram de Begues i sense data prevista de reobertura.

En aquest sentit, la regidora de Via Pública, Falgàs Marco, ha reclamat la retirada de l’actual cadenat instal·lat unilateralment per l’Ajuntament de Begues i que seguint criteris tècnics i de seguretat no compleix els requisits en una via d’aquestes característiques. L’Ajuntament ja s’ha compromès en reunions mantingudes amb les persones més afectades a garantir el pas per la pista al llarg d’aquest estiu i, en qualsevol escenari, abans de l’inici del pròxim curs escolar. Simultàniament, es busca una solució definitiva amb altres administracions per garantir el bon estat de la via sense comprometre la mobilitat en altres punts del municipi.

En canvi, l’afectació de la carretera de Can Guey al seu pas per Can Coll requerirà d’unes mesures i d’una inversió molt diferents. És per aquest motiu que la regidora de Territori, Judith Roig, porta dies estudiant diverses opcions per valorar quines són les millors solucions per reobrir aquest punt en els dos sentits de circulació i que ara comporta la instal·lació d’un pas semafòric alternatiu.

En tot moment, s’ha comptat amb l’assessorament dels tècnics municipals, tot i que també s’ha consultat a tècnics i empreses externes. En ambdós casos, s’ha vist la necessitat de demanar suport a altres organismes supramunicipals per dur a terme unes obres que seran complexes d’executar i de finançar.

En aquest sentit i mitjançant una carta enviada des d’alcaldia, s’ha demanat al Ministeri d’Hisenda poder emprar part del romanent municipal per a aquesta obra.

El termini d’execució dependrà molt del projecte que s’acabi triant per part dels equips tècnics que hi estan treballant, però la voluntat del consistori també és la de restablir el talús ensorrat abans de la tardor.

Arxivat a: General
Esvoranc de Can Coll
Esvoranc de Can Coll
Pista Forestal
Pista Forestal
Pista Forestal
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/11/2020 a les 13:46h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona