CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Vista poble 2
Portada > Actualitat > Notícies > Pla de desconfinament

Pla de desconfinament

08/06/2020

Escrit d'opinió de Jose Gallardo, regidor de Règim Intern, RRHH i Organització i Medi Ambient

Fa dos mesos, com a consistori, ens vam veure obligats amb molta precipitació a un tancament d’instal·lacions municipals i un confinament dels treballadors municipals que va ser complexa ja que ordres per part de Govern Central i el Decret d´estat d´Alarma ens va agafar a tota la població d’imprevist i sense molt marge de maniobra.

Tots els ajuntaments ens vam veure obligats en qüestió de dies a enviar a quasi tot el personal a casa i facilitar eines per poder fer teletreball, altres a l'espera de rebre unes directrius per part de l´ajuntament del com, quan i amb quines tasques es podrien recuperar aquets dies de confinament. Altres treballadors com Policia Local, Deixalleria, Serveis Socials i Brigada continuaven a peu de carrer amb les seves tasques al ser treballadors essencials per el funcionament del municipi amb mesures de Prevenció i Protocols de Seguretat i Salut molt mes rígides.

A tots s´ha d´agrair el seu esforç en les circumstancies difícils en les que han treballat i la responsabilitat que tenen com a treballadors municipals amb la ciutadania torrellenca.

Fa quatre setmanes i veient que el pic d´aquesta situació començava a veure´s enrere i tard o d´hora s'haurien de reprendre les activitats municipals es va decidir entre Govern i els Coordinadors* d’àrea crear un Pla de Contingència i Desconfinament per els treballadors municipals i per a les instal·lacions municipals. Aquests plans es van traslladar al Sindicat de treballadors municipals i al Comitè de Seguretat i Salut del ajuntament que es composa per treballadors i part del equip de Govern. Pla el qual estava treballat per els Coordinadors d’àrea que coneixen perfectament totes les instal·lacions municipals i estaven en tot moment recopilant informació d´altres entitats supramunicipals per fer la tornada mes segura tant per els treballadors com a la ciutadania que utilitza aquestes instal·lacions. Plans exigents a nivells de prevenció i seguretat que eren més detallats que altres que ens arribaven de Govern Espanyol, Generalitat, Diputació, altres ajuntaments.

Tal i com he dit aquets plans es van presentar al Comitè i Sindicat negociant amb ells punts estratègics per que la tornada fos mes segura per a tothom.

Per això i si no hi ha canvis en la situació actual gran part de la plantilla farà la tornada el dia 8 d´aquet mes i l´altra part farà la tornada progressivament intentant retornar a la normalitat i mirant  d´oferir al ciutadà el temps que s´ha perdut amb aquet episodi que esperem que no torni a passar.

Gràcies a tots i totes els que fem Torrelles! 

*Coordinador: Treballador municipal responsable en la gestió i eficàcia d´una àrea del ajuntament i que fa de interlocutor entre polítics i treballadors municipals encomanant tasques i objectius per el millor funcionament del ajuntament. Actualment hi ha tres, Serveis a les Persones, Serveis Generalsi Serveis Territorials.

Arxivat a: Articles d'opinió
Jose Antonio Gallardo
Darrera actualització d’aquest contingut: 23/09/2020 a les 16:51h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona