Els municipis petits del Baix Llobregat presenten xifres de positius i transmissió molt baixes

Dijous, 23 de juliol de 2020 a les 00:00
A la reunió de municipis de menys de 20.000 habitants de la comarca, s’han presentat les últimes dades sobre contagis i s’ha demanat no abaixar la guàrdia

Com cada dijous, l'alcalde Ignasi Llorente s'ha trobat virtualment amb alcaldes i alcaldesses de municipis de menys de 20.000 habitants del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Avui, dijous 23 de juliol, la reunió en línia ha comptat amb la participació del Delegat Territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, el Sr. Juli Fernàndez.

Inicialment, s’ha presentat el Pla LGTBI del Baix Llobregat. Tot seguit, s’ha abordat el Pla Director Muntanyes del Baix, on l'alcalde Ignasi Llorente ha demanat que els municipis com Torrelles que tenen (feta o projectada) una caldera de biomassa col·laborin per maximitzar l’extracció de massa forestal amb l’objectiu de reduir els riscos de patir un incendi forestal al territori.

Així mateix, a la trobada virtual, hi ha assistit el Dr. Marc Ramentol, director general de la Direcció General de Professionals de la Salut, que ha explicat les darreres dades sobre contagis de covid-19 a la comarca. El Dr. Marc Ramentol ha recordat la importància de no abaixar la guàrdia i ha demanat suport als municipis per poder transmetre a la població la necessitat d’extremar les mesures de precaució per evitar que l’actual rebrot arribi als nivells del mes de març.

També, Ramentol ha destacat que la majoria de municipis de menys de 20.000 habitants presenten xifres de positius i transmissió molt baixes, però ha recordat que cal seguir alerta a causa de la proximitat amb zones on el virus té més incidència com Barcelona i L’Hospitalet. Ramentol ha explicat que ara mateix les franges d’edat més afectades són les persones de 20-29 i en segon lloc, les de 30-39. En aquest sentit, Torrelles i altres ajuntaments han tornat a demanar que s’expliquin bé les xifres de contagis que es donen a través del portal de transparència AQuAS, ja que estan generant molta confusió entre la ciutadania.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:26