CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Vista poble
Portada > Actualitat > Notícies > Torrelles demana fer un front comú per reclamar la normalització de l’atenció ambulatòria

Torrelles demana fer un front comú per reclamar la normalització de l’atenció ambulatòria

07/09/2020

L’Ajuntament considera insuficient que el CAP del municipi obri només dos dies per setmana i insta al Departament de Salut a repensar la seva decisió

Avui, dilluns 7 de setembre, l'alcalde Ignasi Llorente s'ha tornat a trobar virtualment amb alcaldes i alcaldesses de municipis de menys de 20.000 habitants del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Aquest matí, a més, la reunió ha comptat amb la participació de la Sra. Pilar Magrinyà, que ha representat al Departament de Salut i ha donat dades sobre la situació de la COVID-19 a la Regió Sanitària de Barcelona Àmbit Metropolità Sud, zona a la qual pertany Torrelles de Llobregat.

Durant la reunió, l’alcalde Ignasi Llorente ha posat el focus en la necessitat de recuperar els serveis de pediatria a tots els Centres d’Atenció Primària de la comarca, que des de la primera onada de la pandèmia s’han vist recentralitzats. Llorente ha explicat que entén les dificultats i les necessitats dels mesos de més incidència de l’emergència sanitària, però considera que no es pot seguir posposant la reobertura, encara que sigui parcial, de l’atenció pediàtrica a una setmana de l’inici del curs escolar. A partir de la setmana vinent i amb la tornada a les aules, ha insistit en el fet que els infants i les famílies necessiten recuperar una atenció de proximitat i tenir garantits uns serveis mínims d’atenció sanitària al municipi.

Així mateix, a la trobada, s’han abordat els nous protocols pactats entre els Departaments de Salut i Educació per al curs escolar 2020-2021. A més, s’ha informat als consistoris que al llarg d’aquesta setmana la Generalitat de Catalunya elaborarà una guia per marcar les directrius per al professorat, les famílies i l’alumnat abans de la represa de les classes, prevista pel pròxim dilluns 14 de setembre.

Finalment, la Sra. Pilar Magrinyà, en representació del Departament de Salut, ha explicat que Salut està tenint moltes dificultats per trobar professionals sanitaris que puguin cobrir totes les necessitats de la nova normalitat. Tot i això, Magrinyà ha afirmat que segueixen treballant per poder desplegar un pla de reforç de l’atenció primària. Paral·lelament, ha recordat la importància de potenciar les consultes telemàtiques per evitar els desplaçaments innecessaris als centres sanitaris.

Torrelles amb un risc baix de contagi

Després d'uns dies amb un risc alt de contagi a conseqüència de la tornada de vacances d’alguns veïns i veïnes, el municipi ha tornat a reduir les transmissions. Ara mateix, el poble es troba en un risc baix de contagi (58,33). No obstant això, es demana als torrellencs i les torrellenques que no abaixin la guarda, sobretot tenint en compte que els municipis dels voltants continuen amb un risc alt o molt alt.

Arxivat a: General, Coronavirus
Consell Comarcal del Baix Llobregat
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/10/2020 a les 15:11h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona