CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Torrelletes
Portada > Actualitat > Notícies > Les conseqüències de l'incivisme mediambiental

Les conseqüències de l'incivisme mediambiental

16/09/2020

Escrit d'opinió de Jose Antonio Gallardo, regidor de Medi Ambient

Els torrellencs i torrellenques tenim un model de gestió de recollida de residus que vam incorporar fa dècades al nostre municipi amb el qual hem aconseguit familiaritzar-nos i fer nostre. També ens ha portat a ser més selectius amb les deixalles recollides i hem d’agrair els torrellencs i torrellenques l’esforç que han fet per tal que aquest món sigui una mica més net.

Segons les darreres dades de l’AMB, som un municipi de referència en la recollida porta a porta i el segon a l’Àrea amb un 74,4% de taxa de recollida selectiva.

Però entre tots els ciutadans hem de donar un pas per a no només ser un referent, sinó que també el municipi tingui una imatge més normalitzada i neta. Tots hem vist cubells pel carrer, tombats, trencats per les bestioles o molts hem normalitzat tenir-los al carrer com si fos un objecte fix de la via pública, i a cap de nosaltres ens agrada aquesta imatge, per tant entre tots hem de dir...

NO ALS CUBELLS AL CARRER FORA DELS DIES I HORES HABITUALS DE RECOLLIDA

Per això cal complir amb la normativa que estableix la nova ordenança de civisme.

El passat 13 d’agost va entrar en vigor la nova Ordenança Municipal de Civisme i Convivència Ciutadana de Torrelles de Llobregat, aprovada pel Ple el 8 d’abril d’aquest mateix any.

En aquesta ordenança, l’Article 43. Escombraries, indica que:

“No es poden mantenir els cubells al carrer fora dels dies de recollida establerts per la normativa vigent de recollida de residus”

Aquests dies i hores establertes en la normativa vigent ens porta a l’ordenança inicial del 2004 on, en el capítol 2n “De la recollida selectiva de la brossa orgànica”, l’Article 12è “Drets i deures dels usuaris” indica que:

Correspon als usuaris retirar de la via pública el cubell el matí següent (fins a les 12 hores) al servei de recollida porta a porta.”

Recordem que els dies de recollida d'aquests residus són els dimarts, dijous, dissabtes i diumenges. Una vegada hagi passat el vehicle de recollida hi ha un marge fins a les 12 hores del dia següent per a fer la retirada dels cubells. Per tant, segons la llei, no es poden mantenir els cubells al carrer tots els dies de la setmana.

Degut a l’incompliment d’aquesta normativa per part de molts usuaris i usuàries, i després que l’Ajuntament hagi estat persistent a nivell informatiu indicant als usuaris i usuàries la seva obligació i deure de retirar els cubells de la via pública, ens veiem en l’obligació, segons la normativa vigent, de començar a sancionar a aquests veïns i veïnes reincidents que incompleixen amb la retirada dels cubells FIRM i FORM de la via pública.

Segons l’Article 43, aquestes sancions estan establertes en 400 euros.

Per tant, l'Ajuntament demana a la població que col·labori amb aquest punt de l’ordenança per tal que la imatge de Torrelles no sigui la de cubells al carrer.

Arxivat a: Articles d'opinió
Jose Antonio Gallardo
Darrera actualització d’aquest contingut: 27/11/2020 a les 10:47h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona