CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_florcirerer2
Portada > Actualitat > Notícies > Gestió dels gats que viuen al carrer

Gestió dels gats que viuen al carrer

02/10/2020

Escrit d'opinió d'Eduard Garcia, regidor de Sanitat i Consum

En les darreres setmanes s’ha fet polèmica a les xarxes socials sobre la gestió que des de l’Ajuntament es fa del control i seguiment de gats del carrer. A través d’aquestes línies m’agradaria aportar informació sobre la feina que s’està fent en l’actualitat.

Ja fa més de dotze anys que l’Ajuntament fa seguiment dels gats que viuen al carrer. En comptabilitzem 200 i tenim controlades 40 colònies. L’Ajuntament centra l’esforç en limitar el creixement la població de gats fent tractaments d’esterilització. Anualment s’hi destinen 35.000 € per tal de donar resposta als animals domèstics perduts pels carrers del municipi.

Aquests recursos no seran mai suficients sense la col·laboració de les persones propietàries de gats. Tal i com es regula a l’Ordenança de Tinença d’animals, els propietaris d’animals domèstics, incloent els gats, tenen l’obligació de tenir-los censats. També les persones propietàries han de vetllar per a què l’animal no estigui pel carrer sense el seu acompanyament. Per tal de censar els animals domèstics cal fer el tràmit a través del Servei d’Atenció a la Ciutadania. Periòdicament des de la regidoria de Salut fem campanyes per a què aquest tràmit sigui gratuït. A finals d’aquest any hi ha previst fer una nova campanya al respecte.

Actualment l’Ajuntament compta amb la col·laboració de l’entitat “Gats al carrer”. Les persones voluntàries que en formen part s’encarreguen d’auxiliar aquells gats que s’han trobat perduts pel carrer, així com tenir un control de les diferents colònies. Des d’aquí m’agradaria agrair a totes elles i a la resta de persones voluntàries que de forma desinteressada donen un cop de mà per vetllar per la salut i seguretat d’aquests animals.

Per últim, recordar que en cas de trobar-se algún gat pel carrer ferit, cal trucar a la policia local de Torrelles, a través del telèfon 93 689 10 00.

Arxivat a: Articles d'opinió
Eduard Garcia
Darrera actualització d’aquest contingut: 03/03/2021 a les 13:33h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona