CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Imatge d'una de les capçaleres
Portada > Actualitat > Notícies > Un curs molt diferent al que imaginàvem fa un any

Un curs molt diferent al que imaginàvem fa un any

08/10/2020

Escrit d'opinió d'Ignasi Llorente, alcalde de Torrelles de Llobregat

Fa tot just un any el debat educatiu a Torrelles es va centrar en la proposta del Departament d’Educació de crear un Institut-Escola al nostre municipi tot fusionant els dos CEIPs amb l’Institut. El projecte, tot i tenir clars beneficis, també presentava alguns inconvenients i incerteses que van acabar fent decantar la balança cap a la petició de l’Ajuntament de repensar la proposta i, com a mínim posposar-la.

La part més positiva del debat originat a partir de la voluntat del Departament, però, va ser compartir amb famílies, alumnes i comunitat docent, la necessitat que el poble tingués un Pla Educatiu de Poble (i que ja havíem previst fer al Pla d’Actuació Municipal) per tal de definir les línies mestres de l’educació, reglada i no reglada, al nostre municipi.

La pandèmia, però, va fer saltar tots els calendaris i, el Pla Educatiu que tenia previst fer-se entre els mesos de març i octubre d’aquest 2020, no veurà la llum fins al primer trimestre del 2021.

És evident que aquestes primeres setmanes de curs l’escenari és completament diferent. Les mesures higièniques, els protocols d’entrada i sortida dels alumnes, la planificació i, quan ha sigut possible, la reubicació de les activitats extraescolars, la creació dels “grups bombolla”, etc... són ara mateix algunes de les prioritats de tota la comunitat educativa. I val la pena recordar que, fins a dia d’avui, aquest gran esforç ha permès mantenir l’activitat escolar sense cap sobresalt. Cal però seguir atents a les recomanacions sanitàries i no abaixar la guàrdia en cap moment.

Però que “allò que és urgent no ens faci oblidar allò que és important”. En aquest sentit, ara més que mai, és imprescindible la participació de tot el poble en la definició de les línies mestres del Pla Educatiu Municipal, així com la participació en el projecte de l’Institut-Escola (projecte que el Departament tornarà a posar sobre la taula en breu i, que esperem que sigui havent escoltat les reivindicacions fetes fa tot just un any al Consell Escolar Municipal).

Arxivat a: Articles d'opinió
Ignasi Llorente
Darrera actualització d’aquest contingut: 03/03/2021 a les 13:33h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona