Estrena del documental ‘Relats viscuts. Memòria oral de Torrelles’

Dijous, 22 d'octubre de 2020 a les 00:00
Aquest diumenge l’Ateneu acollirà la projecció d’aquest projecte que busca preservar aquelles petites històries que configuren el passat del municipi

El proper diumenge 25 d’octubre, a les 18 hores, es farà la presentació del documental ‘Relats viscuts. Memòria oral de Torrelles’ a l’Ateneu Torrellenc. L’estrena estarà oberta a tota la ciutadania, serà gratuïta i tindrà una durada d’uns 60 minuts. Es prendran totes les mesures de seguretat i de prevenció necessàries contra la COVID-19 com la obligació d’ús de mascareta, distància de seguretat, control de temperatura a l’entrada, nebulització de les butaques per a higienitzar-les, llista de seguiment de les persones assistents i aforament limitat a 61 persones. 

Fa més de dos anys, l’Associació d’Estudis Torrellencs va engegar aquest projecte audiovisual. L’entitat volia recollir les vivències i les experiències dels avis i les àvies del poble amb la voluntat de recuperar el passat del municipi i crear una bonica història coral, fent que les generacions futures puguin conèixer com era Torrelles durant la primera meitat del segle XX, moment que va significar l’inici d’un canvi de vida i de poble. En total, es van gravar una trentena d’entrevistes audiovisuals amb gent gran torrellenca, on es va parlar sobre infantesa, joventut, educació, món laboral, vida política, guerra civil, habitatge, comerç i festes locals. 

La iniciativa ha comptat amb el finançament de l’Ajuntament de Torrelles i la col·laboració de l’Ateneu Torrellenc, l’Associació de Gent Gran i Ca la Cinta. 

Un dia abans, el dissabte dia 24 d’octubre, s’estrenarà el documental de forma exclusiva per als protagonistes del documental i les seves famílies. 

Podeu veure el tràiler del document audiovisual en l’enllaç adjunt

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:27