CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Vista poble 2
Portada > Actualitat > Notícies > Bona acollida del documental que recull la memòria oral del municipi

Bona acollida del documental que recull la memòria oral del municipi

27/10/2020

L’Associació d’Estudis Torrellencs ha presentat aquest projecte audiovisual en el qual l’entitat ha treballat durant més de dos anys

Aquest passat cap de setmana es va presentar a la ciutadania el documental ‘Relats viscuts. Memòria oral de Torrelles’. L’Associació d’Estudis Torrellencs va donar a conèixer aquest projecte audiovisual en el qual l’entitat hi ha treballat durant més de dos anys. El documental s’havia d’estrenar al mes de març però la pandèmia va impossibilitar fer una presentació pública. Durant el cap de setmana es van fer diferents passis. El dissabte, 24 d’octubre, es van fer dues sessions a les 12 i a les 18 hores per als protagonistes del documental i les seves famílies. Van assistir-hi un total de 43 persones. Diumenge es va organitzar una sessió oberta a la ciutadania que va comptar amb la presència també d’una quarantena de persones. Els actes van comptar amb totes les mesures de prevenció per evitar contagis de la COVID-19 com la distància de seguretat, l’obligatorietat de portar la mascareta, aforament limitat, control de temperatura a l’entrada, llista de seguiment de les persones assistents i nebulització de les butaques per a la seva higienització. 

El documental va tenir una molt bona acollida per part del públic assistent. Tot i lamentar l’efecte que està tenint la pandèmia, des de l’Associació d’Estudis Torrellencs van aprofitar la presentació per agrair la implicació i col·laboració de totes les persones i entitats que han fet seu el projecte, des dels protagonistes, als responsables del Casal de la Gent Gran,passant per  Ca la Cinta, que va cedir l’espai de gravació, l’Ateneu Torrellenc, que està ajudant a fer-ne difusió, i a l’Ajuntament per subvencionar una part del projecte, permetent així donar-li un acabat professional. 

L’associació ha dedicat més de dos anys a aquest documental. Durant aquest temps, també ha treballat en la digitalització del padró històric de Torrelles i publica periòdicament píndoles sobre la història del municipi a la revista municipal i a les xarxes socials. Actualment recull fotografies antigues per col·laborar amb el Centre de Recerca de la Universitat de Barcelona a través del projecte ‘Memòria digital de Catalunya’ per tal que aquestes imatges siguin digitalitzades i registrades per tal que la ciutadania i les escoles hi puguin accedir a través d’un cercador.

Arxivat a: General
Estrena documental Relats viscuts. Memòria oral de Torrelles
Estrena documental Relats viscuts. Memòria oral de Torrelles
Estrena documental Relats viscuts. Memòria oral de Torrelles
Darrera actualització d’aquest contingut: 12/04/2021 a les 12:42h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona