Torrelles demana reforçar les substitucions de mestres i professorat

Dijous, 29 d'octubre de 2020 a les 00:00
L’Ajuntament ha traslladat a la Generalitat la necessitat d’agilitzar la substitució de les baixes als centres de primària i secundària

Aquest matí s’ha celebrat una nova reunió d’alcaldes i alcaldesses dels municipis de menys de 20.000 habitants del Baix Llobregat. La trobada ha comptat amb la presència del delegat del govern de la Generalitat de Catalunya, Juli Fernández,  la directora de Serveis Territorials d’Educació, Elena Ferreiro, i el director del Sector Baix Llobregat Delta-Litoral i l’Hospitalet-El Prat, Daniel Fernández. 

El consistori torrellenc ha traslladat al Departament d’Educació la necessitat d'agilitzar les substitucions als centres educatius de primària i secundària. L'alcalde, Ignasi Llorente, ha recordat que la posada en marxa del curs escolar ha suposat un gran esforç per al personal docent i no docent, i a que les baixes que ja es donaven en cursos anteriors, s’han afegit les quarantenes per la COVID-19, que en alguns moments puntuals estan suposant un extra de feina que els centres educatius no sempre poden assumir de forma satisfactòria. En aquesta línia, i davant l’evolució de la pandèmia, el consistori torrellenc ha traslladat la necessitat de cobrir les baixes amb més agilitat per evitar la barreja dels grups de convivència i garantir la seguretat del personal docent i l’alumnat. 

Durant la trobada també s’ha parlat de la campanya de vacunació de la grip. Des del Departament de Salut s’ha informat que aquests dies s’està prioritzant la vacunació als grups de risc. Així mateix, el delegat del govern català ha avançat que avui mateix s’aprovaven noves mesures per a fer front a la segona onada de la pandèmia.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:27