CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Cireres
Portada > Actualitat > Notícies > Elaborant un Pla de Seguretat Local

Elaborant un Pla de Seguretat Local

04/11/2020

Escrit d'opinió de Falgàs Marco, regidora de Governació i Protecció Civil

A l’Ajuntament de Torrelles estem elaborant el primer Pla de Seguretat Local del municipi, que, si tot va bé, tindrem enllestit a finals d’aquest any i será aprovat per la Junta Local de Seguretat que se celebrarà a principis del 2021.

Un Pla Local de Seguretat és un document que ens permetrà, per una banda, fer una diagnosi de la seguretat del municipi actualment, i de l’altra, establir objectius i estratègies de futur en matèria de seguretat. El Pla inclourà la seguretat ciutadana, la mobilitat, les emergències i el civisme, tots aquests programes amb una perspectiva de gènere.

Ara tot just estem en la fase de diagnosi, en la que es recopilen indicadors estadístics, indicadors de les actuacions de la policia local i dels mossos d’esquadra al municipi, i altres dades a través d’entrevistes amb agents de serveis socials, d’educació, d’igualtat, d’emergències i d’associacions de veïns, dotant al Pla un caire transversal.

Amb aquesta diagnosi obtindrem una fotografia de la seguretat de Torrelles, i a partir d’aquí cercarem uns objectius prioritaris, que aniran enfocats, sempre, en augmentar els índexs de seguretat i civisme, millorar la percepció de seguretat al municipi i millorar la qualitat i proximitat del servei.

És una eina que ens reforçarà, per tant, la prevenció en matèria de seguretat.

Ja per acabar, fer un apunt del cost econòmic d’aquest Pla. El Pla de Seguretat Local té un cost de 12.000 €. El 80% és subvencionat per la Diputació de Barcelona. Obtindrem, per tant, un document ben valuós per a la prevenció en seguretat amb un mínim impacte en el pressupost municipal.

Arxivat a: Articles d'opinió
Falgàs Marco
Darrera actualització d’aquest contingut: 03/03/2021 a les 13:33h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona