CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Imatge d'una de les capçaleres
Portada > Actualitat > Notícies > Es prorroga el toc de queda nocturn a tota Catalunya

Es prorroga el toc de queda nocturn a tota Catalunya

09/11/2020

Es recorda la ciutadania que l’incompliment de les mesures de prevenció pot suposar sancions de 100 a 600.000 euros

La Generalitat ha prorrogat el confinament nocturn a tota Catalunya des d’aquesta passada matinada i durant 15 dies. Tot i que les restriccions i limitacions establertes pel govern català comencen a donar els seus fruïts, les xifres de contagis encara són altes i és per això que es demana responsabilitat a la ciutadania per complir amb les mesures sanitàries per fer front a la crisi sanitària provocada per la COVID- 19. Des de l’entrada en vigor del Decret Llei 30/2020 de 4 d’agost, que estableix un règim sancionador, la Secretaria de Salut Pública ha rebut un gran nombre d’actes aixecades pels cossos de policia local denunciant la comissió d’alguna infracció, principalment per la manca d’ús de mascareta. 

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament es vol recordar a la població que l’incompliment d’aquestes mesures pot suposar haver de pagar sancions que van des dels 100 als 600.000 euros. Les infraccions es classifiquen en lleus, greus i molt greus. Aquestes són les més habituals: 

Infraccions lleus

 • L’incompliment de l’ús de la mascareta o el seu ús inadequat, sancionable amb 100 euros.
 • L'incompliment de les limitacions de concentració de persones en reunions i o trobades tant en l'àmbit privat com el públic, en els termes acordats per les autoritats competents, quan aquest produeixi un risc o dany lleu per a la salut de la població.
 • L'incompliment de la distància física interpersonal de seguretat, en llocs públics o privats, oberts o tancats, en els termes acordats per les autoritats competents, quan aquest produeixi un risc o dany lleu per a la salut de la població.
 • L'incompliment del deure d'aïllament domiciliari acordat per les autoritats competents per part de persones que, no havent donat positiu de COVID-19, siguin contactes estrets d'una persona que constitueixi un cas confirmat.
 • L'incompliment d'una ordre general de confinament decretat.
 • El consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública i a la resta d'espais oberts al públic que no disposin de la corresponent llicència d'activitat.
 • En general, es considera que es produeix un risc o dany lleu per a la salut de la població quan l'incompliment suposi un risc de contagi per a un màxim de 15 persones.
 • Aquesta categoria d’infraccions lleus es podran multar amb sancions de fins a 3.000 €. 

Infraccions greus

 • La celebració i comercialització de reunions, festes o qualsevol altre tipus d'activitat o acte permanent o esporàdic, sigui de caràcter privat o obert al públic, en espais públics o privats, en el que es produeixin aglomeracions que impedeixin o dificultin l'adopció de mesures sanitàries de prevenció i produeixin un risc o dany greu per a la salut de la població.
 • L'incompliment de les limitacions de concentració de persones en reunions i o trobades tant en l'àmbit privat com el públic, en els termes acordats per les autoritats competents, quan aquest produeixi un risc o dany greu per a la salut de la població.
 • L'incompliment reiterat d'una ordre general de confinament decretat.
 • L'incompliment del deure d'aïllament domiciliari acordat per les autoritats competents per part de persones que hagin donat positiu de COVID-19.
 • L'incompliment reiterat del deure d'aïllament domiciliari acordat per les autoritats competents per part de persones que, no havent donat positiu de COVID-19, siguin contactes estrets d'una persona que constitueixi un cas confirmat.
 • No comunicar a l'autoritat competent els casos de sospita o diagnòstic de la malaltia o d'un fet rellevant la declaració del qual resulti obligatòria.
 • En general, es considera que es produeix un risc o dany greu per a la salut de la població quan l'incompliment suposi un risc de contagi per a un nombre superior a 15 persones i fins a 150 persones.
 • Les multes per a les infraccions greus aniran des dels 3.001 € fins als 60.000 €

Infraccions molt greus

 • Reincidir en la comissió d'infraccions greus, si un any abans de la seva comissió la persona responsable d'aquesta ha estat sancionada en aquesta matèria mitjançant una resolució ferma per una infracció tipificada com a greu.
 • L'incompliment reiterat del deure d'aïllament domiciliari acordat per les autoritats competents per part de persones que hagin donat positiu de COVID-19.
 • En general, es considera que es produeix un risc o dany molt greu per a la salut de la població quan l'incompliment suposi un risc de contagi per a un nombre superior a 150 persones.
 • En aquest sentit, les accions tipificades com a molt greus impliquen multes d’entre els 60.001 i els 600.000 €.

 Són els ajuntaments i la Generalitat de Catalunya, en l’àmbit de les seves competències, els qui exerceixen les funcions de vigilància, inspecció i control d’aquestes mesures. En el cas de Torrelles, és la Policia Local és qui realitza l’acta de denúncia, la qual és enviada al Departament de Salut de la Generalitat perquè iniciï el procediment sancionador, si s’escau. 

Arxivat a: General, Coronavirus
COVID-19
Darrera actualització d’aquest contingut: 23/11/2020 a les 10:17h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona