CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Cireres
Portada > Actualitat > Notícies > Les conseqüències de l'incivisme mediambiental II

Les conseqüències de l'incivisme mediambiental II

11/11/2020

Escrit d'opinió de Jose Antonio Gallardo, regidor de Medi Ambient

Com vaig explicar en l´anterior article, Torrelles és dels municipis més conscienciats amb la recollida selectiva de residus a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i les xifres ho van demostrant any rere any.

Segons tècnics de l’AMB, també som model i exemple a seguir per altres municipis de l’Àrea Metropolitana, alguns dels quals demanen assessorament a l’Àrea de Medi Ambient del nostre Ajuntament per a incorporar metodologies de treball als seus municipis.

Dit això, encara podem millorar les xifres de recollida de residus entre tots els veïns/veïnes amb accions que per a molts de nosaltres ja les veiem com a naturals. Altres pocs veïns continuen fent actes incívics que ens perjudiquen a tots els/les torrellencs/torrellenques.

Avui faré una consideració sobre els contenidors o iglús de recollida d’ampolles de vidre.

Aquests contenidors verds són exclusivament per a la recollida d´ampolles de vidre i com hem vist tots alguna vegada, hi ha veïns que els utilitzen com a deixalleria particular abocant tot tipus de deixalles i residus pels voltants d´aquests, deixant l´espai brut i en mal estat. Les conseqüències d’aquestes actuacions són la mala recollida del mateix vidre i la inversió d´hores dels treballadors municipals en la recollida d´aquestes deixalles i això comporta que no es puguin dedicar aquestes hores a altres treballs de manteniment o serveis per al municipi.

TOTES i TOTS som perjudicats amb aquestes actuacions incíviques.

Recordem que aquestes infraccions estan recollides en l’Ordenança Municipal i són sancionables amb multes econòmiques de 200 a 2000 €, també l´Ajuntament treballa per enxampar veïns que comentin aquestes infraccions.

Recordem que la Deixalleria Municipal recull tot tipus de residus i està oberta de dilluns a dissabte de 16.30 a 20 h i dijous, dissabte i diumenge de 10 a 14 h.

Arxivat a: Articles d'opinió
Jose Antonio Gallardo
Darrera actualització d’aquest contingut: 03/03/2021 a les 13:33h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona