CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Cirerers
Portada > Actualitat > Notícies > Torrelles diu prou a la violència masclista

Torrelles diu prou a la violència masclista

26/11/2020

Amb motiu del 25N, ahir al migdia es va llegir el manifest institucional davant l’Ajuntament i es va fer un minut de silenci per les víctimes

Un any més, Torrelles ha volgut mostrar el seu rebuig a la violència de gènere. El passat dimecres, 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència envers les dones, l’alcalde, Ignasi Llorente, acompanyat de les regidores Judith Roig i Falgàs Marco, i del regidor Joan Carles Martínez, van llegir el manifest institucional davant l’Ajuntament. Així mateix, es va fer un minut de silenci en memòria de les víctimes d'aquesta xacra social.

En aquest acte institucional no van faltar les protagonistes de la campanya “10 dones, 8 històries”, deu siluetes que en la última setmana han aparegut en diferents punts del municipi i que han permès conèixer en primera persona la situació de desigualtat i violència que elles pateixen només pel fet de ser dones. Amb aquesta campanya s’ha volgut donar visibilitat a les diferents formes de violència que pateixen moltes dones, denunciar aquesta injustícia i donar eines per fer-hi front.

A més, la pandèmia ha agreujat les desigualtats estructurals entres dones i homes. A Catalunya han augmentat un 75% les víctimes mortals respecte l’any 2019. Durant el confinament el nombre de denuncies va disminuir un 50% degut a l’aïllament i el control a què les víctimes estaven sotmeses. Segons l’observatori Comarcal del Baix Llobregat en el segon trimestre de 2020 el nombre de dones víctimes de violència masclista ha estat de 464 i el nombre de denúncies també s’ha incrementat en relació a l’anterior trimestre.

Des del consistori torrellenc es vol agrair la col·Laboració desinteressada de totes les persones que han fet possible aquesta campanya i es vol fer una crida a la ciutadania per seguir sumant esforços per eradicar aquesta xacra social.

Es recorda també que amb motiu del 25N s’han programat dos tallers virtuals oberts a la ciutadania. El primer serà la ponència “Deshilando las violencias machistas” que es farà dilluns 30 de novembre d’11.30 a 12.30 hores i anirà a càrrec de Pamela Palenciano. Serà una sessió en línia que es podrà seguir a través del canal de Youtube del Consell Comarcal del Baix Llobregat. El segon taller “Introducció a les violències masclistes", s’impartirà el dia 2 de desembre de 19 a 21 hores a través de la plataforma Zoom i anirà a càrrec de l’entitat Esberla. En aquest cas serà necessari fer una inscripció prèvia enviant un correu electrònic a l’adreça (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

Arxivat a: General
25N - Campanya 10 dones, 8 històries
25N - Campanya 10 dones, 8 històries
25N - Campanya 10 dones, 8 històries
25N - Campanya 10 dones, 8 històries
25N - Campanya 10 dones, 8 històries
25N - Campanya 10 dones, 8 històries
25N - Campanya 10 dones, 8 històries

Arxius adjunts

  • Manifest del 25N (PDF, 257 kB)
    Document consensuat per la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona
  • Díptic informatiu (PDF, 369 kB)
    Informació sobre la campanya “10 dones, 8 històries”
Darrera actualització d’aquest contingut: 03/12/2021 a les 12:56h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona