CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Vista poble
Portada > Actualitat > Notícies > Recta final del procés d’elaboració del Pla Local de Joventut

Recta final del procés d’elaboració del Pla Local de Joventut

16/12/2020

La participació del jovent i la seva transició a la vida adulta són els dos eixos que marcaran les polítiques municipals en els propers anys

Des de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament s’elabora el Pla Local de Joventut (PLJ), un full de ruta que vol donar resposta a les necessitats i demandes del jovent de Torrelles. El procés es va iniciar a principis d’aquest 2020 amb una diagnosi que va permetre fer un retrat de la realitat juvenil del municipi a través d’un recull de dades secundàries estadístiques, la percepció de professionals de diferents àmbits i la visió dels mateixos nois i noies. Els processos participatius utilitzats van ser entrevistes, tallers participatius amb professionals i joves, qüestionaris en línia i enquestes a les xarxes socials. Amb els resultats d’aquesta diagnosi es van extreure un seguit de conclusions que han servit per a establir els eixos estratègics del pla i els programes i les diferents actuacions a desenvolupar. Els eixos principals que marcaran les polítiques de joventut en els propers anys són:

  • La participació i cohesió social. Preveu posar en marxa un seguit de programes relacionats amb l’oci i la cultura, l’esport, els hàbits saludables i les relacions igualitàries, la participació i la comunicació.
  • La transició a la vida adulta, que preveu programes relacionats amb l’educació-formació, el mercat laboral i l’habitatge.

Actualment ens trobem en la darrera fase de l’elaboració del pla. Properament es farà una reunió amb tots els grups municipals per a compartir els resultats de la diagnosi, les propostes que s’esdevenen i  incorporar aquelles aportacions que siguin adients per al col·lectiu jove i factibles, tenint en compte els recursos humans i econòmics dels que disposa el consistori.

Arxivat a: General
Casal Jove El Club
Darrera actualització d’aquest contingut: 12/04/2021 a les 12:42h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona