CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Torrelletes
Portada > Actualitat > Notícies > Un 2021 carregat d'esperances

Un 2021 carregat d'esperances

24/12/2020

Escrit d'opinió d'Ignasi Llorente, alcalde de Torrelles de Llobregat

Finalment deixem enrere un any que mai hauríem volgut que fos recordat per tot allò de negatiu que ha tingut. Immersos encara en plena pandèmia, cal que aquestes festes nadalenques prenguem totes les mesures decretades per les autoritats sanitàries i, si és possible, siguem encara més prudents del que marca el Departament de Salut evitant aquelles situacions de risc innecessàries. Si la vacuna és tan efectiva com anuncia l’OMS, ja hi haurà temps de sobres per recuperar totes aquelles celebracions, trobades i àpats que s’hagin hagut de posposar durant els darrers mesos. 

Acomiadarem el 2020, doncs, amb un fort “Adéu!” que recull totes les penúries, sanitàries i econòmiques viscudes, i brindarem per un 2021 que arriba amb la promesa dels primers passos cap a la recuperació de la vida social i de l’activitat econòmica. Però aquest desig d’un any nou millor que l’anterior, no es basa en les supersticions ni els desitjos infundats. Si el 2021 acaba sent un bon any, no serà gràcies a la velocitat en que mengem el raïm ni a cap altre sortilegi, ho serà gràcies al coneixement científic, única esperança per superar la crisi sanitària, però també la climàtica

Vivim moments molts complexes com a societat. On la desinformació, massa sovint interessada, difon les seves mentides de forma perillosa i preocupant. Ja l’any 2018, la prestigiosa revista Scientific American, alertava que les notícies falses eren una de les amenaces més grans pel futur del planeta. La discrepància i la diversitat d’idees, ha de dirimir-se en el terreny dels fets, no de les opinions mancades de rigor. Els debats basats en les dades i les evidències objectives són imprescindibles. Les disputes centrades en les falsedats i la desllegitimació de qui pensa diferent, no ens aportaran res de positiu. 

Cal recuperar la confiança en les persones expertes, ja sigui en el terreny sanitari, educatiu, climàtic o de qualsevol altres tipus. Les xarxes no són una font alternativa al coneixement acadèmic. Com deia Isaac Asimov “algunes persones creuen que la democràcia es basa en que la seva desinformació és tan vàlida com el nostre coneixement”. 

Sempre és un bon moment per desitjar que l’Any Nou arribi amb aquesta voluntat de posar al centre de la societat la recerca i la investigació científica, crec però que mai havia tingut tan sentit com enguany. Així que, torrellenques, torrellencs, us desitjo un 2021 carregat de salut i coneixement.

Arxivat a: Articles d'opinió
Ignasi Llorente
Darrera actualització d’aquest contingut: 16/04/2021 a les 11:34h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona