CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Torrelletes
Portada > Actualitat > Notícies > Donant veu als i les protagonistes. Així és com entenem les polítiques de joventut.

Donant veu als i les protagonistes. Així és com entenem les polítiques de joventut.

19/02/2021

Escrit d'opinió de Vanesa Santiago, regidora de Serveis Socials, Gent Gran, Igualtat i Joventut

Durant forces mesos hem estat treballant en la diagnosi i l’elaboració del Pla Local de Joventut per als anys 2021-2024.

El passat dia 28 de gener de 2021 va ser presentat i aprovat per unanimitat al Ple de l’Ajuntament.

Des del nostre parer, el Pla Local de Joventut és una eina indispensable per garantir la implementació de les polítiques de joventut adaptades a les necessitats del col·lectiu jove i del nostre municipi.

Durant tot el procés hem intentat trencar tòpics, reconeixent la complexitat i pluralitat de la realitat juvenil. Tenint molt present la diversitat, la heterogeneïtat i el gènere.

Hem intentat arribar al màxim de població jove amb l’objectiu de disposar d’una fotografia el més acurada possible de les dificultats, amenaces,  fortaleses i oportunitats amb què comptem.

Per nosaltres la participació és decisiva. Els i les joves no són objectes, ni propòsits de la política sinó subjectes de drets. La seva veu és essencial i ha estat molt valuosa durant tot aquest camí i a l’hora de dissenyar les 41 actuacions que contempla el Pla Local de Joventut.

D’aquestes actuacions n’hi ha que ja es fan i que es continuaran fent , que gaudeixen d’una elevada participació i que són molt ben valorades. Com per exemple: la setmana jovel’aula d’estudi,  el PIDCES a l’institut, el projecte reforça’tcorresponsals a l’institut...

Després n’hi ha d’altres que estaven planificades i pressupostades per l’any 2020, que eren noves,  i que no es van poder dur a terme arrel del confinament del mes de març i de la pandèmia i que esperem poder-les fer enguany, com per exemple: el  festival de música jove i les jornades vivencials d’orientació acadèmica per 4t d’ESO.

I també hi ha novetats. Com exemple: un Projecte d’Inserció laboral per joves, la creació del consell de joves, activitats d’oci nocturn en cap de setmana, convocatòria de beques per poder realitzar estudis post obligatorisprojectes intergeneracionals...

Des de la Regidoria de Joventut impulsem el Pla Local de Joventut tenint molt present dos elements fonamentals que han d’acompanyar totes les actuacions , com són l’escolta activa i donar veu als i les nostres joves.

L’objectiu és treballar per assolir la igualtat d’oportunitats dels i les joves en el desenvolupament dels seus projectes vitals amb la màxima autonomia, afavorir l’arrelament de la població jove al municipi i potenciar i millorar el desenvolupament dels serveis que s’hi adrecen.

Arxivat a: Articles d'opinió
Vanesa Santiago
Darrera actualització d’aquest contingut: 12/04/2021 a les 12:42h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona