CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Cirerers
Portada > Actualitat > Notícies > S’aprova el Pla Local de Seguretat de Torrelles

S’aprova el Pla Local de Seguretat de Torrelles

24/02/2021

Aquesta nova eina ajudarà a definir les actuacions de millora de la seguretat pública que es desenvoluparan en els propers mesos

Ahir dimarts, dia 23 de febrer, es va celebrar la Junta Local de Seguretat de Torrelles. Va estar presidida per l’alcalde, Ignasi Llorente, i va comptar amb l’assistència de la regidora de Governació de l’Ajuntament, Falgàs Marco, el Delegat Territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya, Juli Fernández, i representants dels cossos de seguretat de la Policia Nacional, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals i la Policia Local. 

La trobada va servir per aprovar el Pla Local de Seguretat. En aquest sentit, es va posar de manifest que a Torrelles no hi ha problemes de seguretat greus i que el pla té un caràcter preventiu, sent una eina que ha permès detectar els nostres punts febles i forts i definir els eixos estratègics que han de seguir les futures actuacions que es desenvolupin en aquest àmbit. Els objectius del pla són, d’una banda, millorar la principal eina que tenim al municipi en matèria de seguretat, tot partint de les dades objectives. I de  l’altra, aconseguir que aquestes millores no només siguin a nivell estadístic, sinó que a més es vegin reflectides en un millor coneixement per part de la població de la situació actual així com dels recursos i eines que tenen al seu abast. 

Durant la Junta Local de Seguretat es va parlar també d’altres aspectes. Per un costat, de com la COVID-19 ha afectat les actituds i les tipologies dels fets delictius. Per un altre, es va posar en evidència com la proliferació de les xarxes socials i la progressiva equiparació entre fets i opinions per a una part important de la població, acaben provocant una sensació d’inseguretat que no es correspon amb les dades amb les quals treballen els cossos policials, ja que sovint es publiquen queixes a les xarxes socials però les mateixes persones es neguen a fer la corresponent denúncia davant dels òrgans establerts a tal efecte, malgrat la possibilitat de desplaçament de la Policia Local al seu domicili per a recollir el testimoni dels fets. 

També es van presentar els indicadors i les tasques realitzades per tots els cossos de seguretat presents i els diferents convenis de col·laboració existents amb la Policia Local. Es va parlar de les campanyes que s’estableixen amb el Servei  Català de Trànsit; del conveni en matèria de violència masclista amb els Mossos d’Esquadra; i, el de desplaçament d’un equip mòbil d’expedició de DNI amb la Policia Nacional. El primer servei s’oferirà el proper 16 de març. 

Abans de finalitzar la reunió, l’alcalde va agrair la seva col·laboració a tots els cossos de seguretat presents i també el suport que Torrelles ha rebut sempre del Delegat Territorial de la Generalitat de Catalunya, Juli Fernández, el qual va anunciar que seria la seva última Junta Local de Seguretat atès que deixarà el seu càrrec per a formar part del Parlament de Catalunya.

Arxivat a: General
Junta local de Seguretat
Darrera actualització d’aquest contingut: 12/04/2021 a les 12:42h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona