Torrelles commemora el Dia Internacional de les Dones

Dijous, 25 de febrer de 2021 a les 00:00
Durant el mes de març s’han programat activitats diverses com un concert juvenil, una caminada i dos espectacles teatrals

L’Ajuntament, amb la col·laboració d’entitats locals, ha programat un seguit de propostes per a commemorar el Dia Internacional de les Dones amb l’objectiu de defensar els drets del col·lectiu femení i posar de manifest les desigualtats encara existents en la nostra societat entre homes i dones. 

La primera de les propostes arribarà divendres dia 5 de març. El grup Ariox oferirà un concert gratuït a les 20 hores al Casal de Joves El Club. L’aforament serà limitat i, per garantir el compliment de les mesures de prevenció per la COVID-19, caldrà inscripció prèvia enviant un correu electrònic a igualtat@torrelles.cat o trucant o enviant un whatsapp al telèfon 605 296 293. 

Dissabte, l’Associació de Dones Pla de les Bruixes organitzarà la Caminada del Dia de la Dona. La sortida es farà a les 9 hores davant l’escola Sant Martí. L’activitat es podrà fer en grups d’1 a 6 persones, amb guia o de manera lliure. La participació tindrà un preu de 4 euros que inclourà la ruta i una samarreta. Les inscripcions es podran fer de l’1 al 5 de març a la botiga Nins i Nines o el dia 2 de març de 17 a 19 hores a Ca la Bruixa. 

L’Ateneu Torrellenc acollirà dos espectacles teatrals durant el cap de setmana. El de dissabte a les 18 hores serà un espectacle de teatre familiar anomenat ‘Dones valentes’ que anirà a càrrec de la companyia Sensedrama. Serà gratuït però caldrà recollir les entrades una hora abans de l’actuació. Diumenge, també a les 18 hores, la Núria Planes Llull ens portarà l’obra ‘Converses amb el meu úter i altres interlocutors’. Les entrades tindran un preu de 8 euros per al públic general i de 5 per als socis i sòcies de l’entitat. Es podran adquirir, també a l’Ateneu, una hora abans de l’inici de l’actuació. 

Dilluns, 8 de Març, a les 20 hores, es farà l’acte institucional a la plaça de l’Ajuntament amb la lectura del manifest. 

Altres propostes seran la creació durant el mes de març d’un espai de la dona a la biblioteca, amb una selecció de novel·les i llibres escrits per dones o al voltant de la temàtica de la dona, i la campanya ‘Torrelles amb l’esport femení’ que comptarà amb la col·laboració de les entitats esportives del poble. 

Des de la regidoria d’igualtat, de manera conjunta amb l’Associació de Dones el Pla de les Bruixes, s’ha elaborat una enquesta per a presentar l’entitat i conèixer les necessitats de les dones torrellenques amb l’objectiu de poder desenvolupar nous projectes per donar resposta a les demandes de la ciutadania. Podeu respondre l’enquesta en l’enllaç adjunt.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:28