CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Imatge d'una de les capçaleres
Portada > Actualitat > Notícies > Obertes les inscripcions per a una formació específica en l’àmbit de la cooperació

Obertes les inscripcions per a una formació específica en l’àmbit de la cooperació

01/03/2021

Les persones que participin en aquests cursos, que impartirà la Diputació de Barcelona, rebran un certificat d’assistència

La Regidoria de Cooperació Internacional de l’Ajuntament ha aconseguit que la Diputació de Barcelona imparteixi dos cursos en format virtual destinats a la ciutadania en general. Es tracta d’un recurs que l’Observatori de Cooperació Descentralitzada ofereix als municipis de fins a 20.000 habitants i als consells comarcals per a l’elaboració d’orientacions estratègiques en l’àmbit de les polítiques públiques de cooperació al desenvolupament.

L’objectiu és repensar i revisar les pràctiques que s’han dut a terme fins ara i impulsar una acció renovada a través d’un procés de formació, revisió i reflexió obert a la ciutadania i els actors socials que permeti establir un seguit de criteris i recomanacions a seguir en l’àmbit de la cooperació. Per tal d’avançar en aquesta tasca, es preveu organitzar dues sessions de reflexió de dues jornades cadascuna que s’impartiran en format virtual a través de la plataforma Zoom:

Sessió de reflexió sobre la cooperació descentralitzada: es farà els dies 18 i 25 de març, de 18 a 20 hores, i anirà a càrrec de Carla Cors.  Durant la primera jornada s’introduirà les persones participants en les Agendes internacionals de desenvolupament, posant èmfasi en el potencial que tenen els governs locals en aquest camp. Es revisarà com les polítiques del municipi impacten en l’assoliment dels objectius de l’Agenda 2030 i s’introduirà el concepte de cooperació descentralitzada. Durant la segona jornada, es dinamitzaran activitats grupals per reflexionar sobre la cooperació impulsada fins ara pel municipi i s’exploraran noves modalitats, instruments i actors per definir les orientacions que ha de tenir la futura política municipal.

Sessió de reflexió sobre l’educació per al desenvolupament i la ciutadania global: es farà els dies 21 i 28 d’abril, de 18 a 20 hores, i anirà a càrrec de Sara Garrido. Durant la primera jornada s’introduirà les persones participants en els aspectes bàsics de l’educació per al desenvolupament com a eina de transformació orientada a construir una ciutadania crítica i global, així com identificar oportunitats per promoure-la al municipi. A la segona jornada, es revisaran les activitats que duu a terme el municipi i s’intentarà identificar nous actors, instruments i modalitats amb les quals treballar des de l’àmbit municipal, a partir d'exemples concrets i vinculant les capacitats i les possibilitats existents al territori.

Les places són limitades. Les inscripcions per al primer curs s’hauran de fer abans del 15 de març enviant un correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e). Per a les segones sessions, el termini s’allargarà fins al dia 16 d’abril. L’Ajuntament expedirà certificats d’assistència a cada curs a les persones participants.

Arxivat a: General
Formació virtual àmbit cooperació
Darrera actualització d’aquest contingut: 12/04/2021 a les 12:42h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona