CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Imatge d'una de les capçaleres
Portada > Actualitat > Notícies > S’aprova el nou Pla Local de Joventut

S’aprova el nou Pla Local de Joventut

02/03/2021

La participació del jovent torrellenc ha estat essencial per elaborar aquest full de ruta que ha de guiar les polítiques municipals fins al 2024

Des de la Regidoria de Joventut s’ha impulsat l’elaboració del Pla Local de Joventut 2021-2024, que té com a objectiu treballar per assolir la igualtat d’oportunitats del jovent en el desenvolupament dels seus projectes vitals, afavorir l’arrelament de la població jove al municipi i potenciar i millorar els serveis que s’adrecen a aquest col·lectiu. El pla ha d’ajudar a repensar i garantir la implementació de polítiques adaptades a les necessitats del jovent.

L’elaboració del pla es va iniciar a finals del 2019 i principis del 2020 amb la fase de diagnosi i una exhaustiva feina de recollida de dades per tal d’obtenir informació actualitzada de la situació, les necessitats i les preocupacions del col·lectiu. Es va posar en marxa un procés participatiu amb la voluntat de comptar amb les aportacions i l’opinió del jovent, que ha estat una part essencial a l’hora de fer la diagnosi i definir les actuacions del pla.

El Pla Local de Joventut s’articula en dos eixos estratègics: la participació i cohesió, que vol fomentar i promoure la participació del col·lectiu jove al poble, intentant donar resposta a les seves demandes en l’àmbit de l’oci i la cultura, els esports, els hàbits saludables i les relacions respectuoses; i la transició a la vida adulta, centrada en ajudar les i els joves en la seva transició a la vida adulta a partir de tres grans àmbits fonamentals com són l’educació i els nivells d’instrucció, el mercat laboral i l’habitatge.

La feina realitzada ha permès definir un total de 41 actuacions que es preveu desenvolupar en els propers anys. Algunes de les més destacades són l’organització d’un festival de música jove, la programació d’activitats d’oci nocturn en cap de setmana, la creació d’un Consell de Joves, l’elaboració d’un projecte d’inserció laboral per joves, la promoció d’entitats juvenils, jornades d’orientació acadèmica per a l’alumnat de 4t d’ESO i una convocatòria de beques per poder realitzar estudis postobligatoris.

Arxivat a: General
Pla local de Joventut 2021-2024
Darrera actualització d’aquest contingut: 12/04/2021 a les 12:42h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona