Primera festa de la solidaritat i la cooperació

Dilluns, 7 de juny de 2021 a les 00:00
Escrit d'opinió de Maria Vidal, regidora de Cooperació Internacional, i Vanesa Santiago, regidora de Serveis Socials

La celebració d’aquesta setmana és el fruit d’anys de treball dut a terme per a promoure la implicació i participació desinteressada de la ciutadania en l’àmbit de la cooperació i la solidaritat. Torrelles sempre s’ha caracteritzat per ser un poble on el rol del voluntariat i de les entitats és clau. I és precisament aquest compromís de la ciutadania el que ens ha permès afrontar la crisi sanitària de la Covid conjuntament.

En aquesta línia, la primera Setmana de la Solidaritat i la Cooperació té com a objectiu principal esdevenir una eina que permeti proposar i impulsar iniciatives i campanyes d’informació i de sensibilització de la població en matèria de cooperació internacional i solidaritat, no només des d’una perspectiva global, sinó també local. Així mateix, a través de tots els actes que s’han organitzat, es pretén promoure i visibilitzar les diferents actuacions i projectes relacionats amb l’agermanament amb Tujereng.

Des d’avui, 7 de juny, fins al dia 13, s’han programat un ampli ventall d’activitats per a tots els públics. Per una banda, durant tota la setmana, la plaça de l’Ajuntament estarà engalonada amb les iniciatives solidaries dels infants del municipi, gràcies al suport dels centres educatius i del Serralet. Per altra banda, també comptarem amb tallers per a infants, com el conta contes de “La Nevera” i el taller de percussió, i per adults, com el taller de cosmètica natural. Aquestes tres últimes activitats pretenen apropar els torrellencs i torrellenques a la cultura del poble agermanat de Tujereng, i ser una peça més en aquest estret vincle de cooperació amb el poble gambià.

Cal destacar també l’acte d’agraïment al voluntariat, que tindrà lloc el divendres a les 20 h, i aspira a posar en valor l’enorme treball i esforç de la ciutadania de Torrelles, on el rol del voluntariat i de les entitats és clau. 

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:28