Celebrem la revetlla amb seguretat

Dimecres, 23 de juny de 2021 a les 00:00
Escrit d'opinió de Falgàs Marco, regidora de Governació i Protecció Civil

Aquesta nit celebrem la revetlla de Sant Joan. Igual que la revetlla de l’any passat, està marcada per nombroses restriccions del PROCICAT per tal de contenir la pandèmia, però aquest any amb una mirada més optimista sobretot gràcies a la campanya de vacunació.

Hem planificat un reforç d’operatius que vetllaran per a què tothom pugui gaudir la revetlla amb seguretat.

Per una banda, per tal d’actuar en la prevenció d’incendis forestals, aquest estiu es preveu especialment dur pel que fa al clima extremadament calurós i sec, i la revetlla de Sant Joan és un dels dies en què el risc d’incendi creix exponencialment perquè afegim la variable del llançament de petards. La llei de prevenció d’incendis prohibeix tirar coets a zones que es troben a menys de 500 metres del bosc, i cap zona urbana de Torrelles té una distància superior. A més, l’ordenança de civisme també regula aquesta prohibició. Per tant, el llançament de coets està totalment prohibit a qualsevol lloc de Torrelles. Hem d’agrair la pluja tan benvinguda d’aquest matí, que ha remullat zones de més risc d’incendi. Tot i això, se seguiran fent vigilàncies des dels ADF i des de la policia local per evitar el relaxament en conductes que puguin suposar un risc (fogueres, barcacoes en espais no permesos, etc.)

Per altra banda, reforcem la presència de la policia local per vetllar en la seguretat de tothom. Serà una nit en la que es realitzaran controls a vehicles i es controlaran també zones de més afluència de persones. Tots aquests controls es realitzaran per tal d’anticipar-nos al màxim i evitar qualsevol conducta que pugui suposar un perill per la resta de la ciutadania.

Que tingueu una bona (i cívica) revetlla!

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:28