CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Cirerers
Portada > Actualitat > Notícies > Es redueix l’impacte de la pandèmia en el mercat de treball

Es redueix l’impacte de la pandèmia en el mercat de treball

22/07/2021

Torrelles va registrar al mes de juny una taxa d’atur del 8,5 %, un percentatge inferior a la mitjana de la comarca del Baix Llobregat

Segons les dades publicades a l’Observatori del Treball de la Generalitat de Catalunya, l’atur registrat a Torrelles durant el mes de juny d’aquest 2021 es situava en 271 persones, una taxa d’un 8,5%. Aquesta xifra reflexa un lleuger decreixement respecte els mesos de març, abril i maig de 2021. A més, és inferior a la registrada a tota la comarca, que és d’un 11,3%. 

Per sexes, a Torrelles es constata un major percentatge de població femenina aturada (10,2%) que masculina (7%). Per edats, la franja amb major percentatge de persones aturades es situa entre els 40 i 54 anys. Els sectors més afectats per la crisi sanitària a efectes d’ocupació al municipi són el sector serveis i, especialment, el de serveis de menjars i begudes, amb una taxa del 7,9%, i el comerç al detall, amb un 13,5%.

Durant el mes de juny, al Baix Llobregat es van registrar 16 Expedient de Regulació d’Ocupació que han afectat un total de 721 persones. A Torrelles, però, no s’ha registrat cap ERO d’empreses del municipi. 

Respecte a les dades d’ocupació, el sector serveis ha estat el que més contractacions ha generat durant el primer semestre de 2021 a Torrelles, tot i que durant el mes de juny es constatava una davallada generalitzada de les contratacions a tots els sectors professionals. 

D’altra banda, amb la voluntat de donar suport al sector comercial del municipi, el govern local ha sol·licitat a la Generalitat de Catalunya la pròrroga de la qualificació com a zona turística de Torrelles de Llobregat. La voluntat del consistori és mantenir aquesta qualificació a efectes d’horaris comercials perquè suposa una millora en la prestació dels serveis del poble i té un efecte dinamitzador de l’activitat comercial i turística del municipi.

Si s’aprova aquesta pròrroga, que es faria efectiva per a quatre anys més, els establiments locals podran continuar obrint els seus establiments els dies laborables i també els diumenges.

Arxivat a: General
Atur
Darrera actualització d’aquest contingut: 20/10/2021 a les 16:19h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona