CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Imatge d'una de les capçaleres
Portada > Actualitat > Notícies > Es constitueix la Comissió de la Memòria Democràtica de Torrelles de Llobregat

Es constitueix la Comissió de la Memòria Democràtica de Torrelles de Llobregat

30/09/2021

Aquest nou òrgan compta amb la representació de tots els grups municipals, d’entitats locals i d’alguns ex alcaldes i alcaldesses del municipi

Ahir dimecres, 29 de setembre, es va celebrar la primera trobada de la Comissió de la Memòria Democràtica de Torrelles, un nou òrgan creat per impulsar mesures en el reconeixement de les persones represaliades pel feixisme. Aquesta comissió, presidida per l’alcalde, Ignasi Llorente, compta amb la participació de tots els grups municipals amb representació al consistori, així com d’aquelles entitats torrellenques que s’hi han volgut adherir, és el cas de l’AD’ET, l’Ateneu Torrellenc, el CAT, Les Bruixes i l’ANC. En formen part també la regidora de Participació, Maria Vidal i alguns ex alcaldes i alcaldesses, com l’Esteve Vendrell, el Joan Ramell, la Isabel Gimeno i el Ferran Puig.  

Els primers punts de l’ordre del dia van ser el nomenament dels representants dels grups municipals i de les entitats per formar part d’aquesta comissió, així com el nomenament com a membre de ple dret del torrellenc Manel Perona, a qui l’alcalde va agrair especialment la seva participació per la seva vàlua i la seva trajectòria en matèria de memòria democràtica.

Posteriorment, es van presentar altres propostes com el fet d’elaborar un registre de persones represaliades, la creació d’un espai físic de record a les persones mortes o represaliades de la guerra, i la col·locació d’una llamborda Stolpersteine en memòria del torrellenc Baldiri Cases Caralt, mort al camp de concentració de Gusen (Mauthausen). Actualment hi ha una llista d’espera de tres anys per obtenir aquestes llambordes, així que fins que sigui possible s’ha decidit dedicar-li una placa commemorativa. També es va obrir una línia de treball destinada a dones i membres del col·lectiu LGTBI que hagin estat víctimes del feixisme. Es crearan grups de treball per poder aprofundir millor en totes aquestes propostes.

Des de l’Ajuntament es vol agrair la implicació i la participació activa de totes les persones que formen part de la Comissió de la Memòria Democràtica i es convida a que s’hi adhereixin a la resta d’entitats locals.

Arxivat a: General
Comissió de la Memòria Democràtica
Darrera actualització d’aquest contingut: 20/10/2021 a les 16:19h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona