Una caminada per commemorar el Dia Internacional de les Persones Grans

Divendres, 15 d'octubre de 2021 a les 00:00
L’activitat va incloure una ruta circular passant per Can Reinal, la lectura del manifest institucional i un berenar per a les persones participants

Ahir dijous, 14 d’octubre, Torrelles va organitzar una caminada per commemorar el Dia Internacional de les Persones Grans, que se celebrava el passat 1 d’octubre, i al mateix temps promoure un envelliment saludable. Les persones participants van sortir a les 16 hores de la plaça de l’Ajuntament i van caminar per una ruta circular que va passar per Can Reinal i va finalitzar novament davant del consistori. Va ser un cop finalitzada la caminada quan es va llegir el manifest institucional.

Recordem que el document reivindica les desigualtats i discriminacions que per motius d’edat pateixen a tot el món les persones grans. A més, recorda que aquest col·lectiu ha estat el més afectat per la pandèmia a nivell de vides i també el que ha patit més seqüeles a nivell físic i emocional. El manifest fa referència a alguns problemes que pateixen especialment les persones grans, com la bretxa digital, la poca accessibilitat als habitatges o la fragilitat del sistema públic de pensions. En aquest sentit, es demana l’aprovació d’una llei de gent gran a Catalunya, que garanteixi els drets del col·lectiu i que situï les seves necessitats com a prioritat de l’agenda política. Podeu llegir el manifest en el document adjunt.

La jornada es va tancar amb un berenar per a totes les persones participants.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:28