CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_florcirerer2
Portada > Actualitat > Notícies > Es constitueix el Consell d’Infants de Torrelles de Llobregat

Es constitueix el Consell d’Infants de Torrelles de Llobregat

22/11/2021

El passat divendres es va celebrar la primera sessió plenària durant la qual es van nomenar els infants que formaran part d’aquest òrgan participatiu

La sala de plens de l’Ajuntament de Torrelles va acollir divendres, 19 de novembre, la sessió plenària de constitució del Consell d’Infants de Torrelles de Llobregat, un nou òrgan participatiu que pretén donar veu als nens i les nenes del municipi per implicar-los en la millora del nostre poble. Es va escollir aquesta data precisament perquè un dia després, el 20 de novembre, es commemorava el Dia Universal dels Drets dels Infants. Entre les persones assistents van ser-hi els nous consellers i conselleres i els seus familiars, l’alcalde, Ignasi Llorente, la regidora de participació, Maria Vidal, representants dels diferents grups polítics i la Marina Gallego, que va ser presentada com a dinamitzadora del consell. 

Un dels primers punts de l’ordre del dia va ser el nomenament dels infants com a consellers i conselleres d’aquest òrgan participatiu. Està format per alumnat de 5è i 6è de primària de les dues escoles del municipi i també per representants d’entitats locals. Els infants van ocupar la sala d’actes i van mostrar en tot moment una actitud positiva, engrescadora i amb ganes de donar a conèixer les seves inquietuds per poder millorar el poble. De fet, ells mateixos es van presentar davant les persones assistents exposant els motius que els havien dut a presentar-se a les eleccions per representar els seus companys i companyes de classe o d’entitat. 

Durant la sessió es va presentar el calendari de sessions de les comissions, que se celebraran sempre en dimarts, de 17 a 18 hores, i del ple de tancament, previst per al dia 10 de juny. La primera comissió se celebrarà el 14 de desembre i servirà per a decidir quin eix temàtic es tractarà durant el curs entre d’altres temes a tractar que proposin o interessin als consellers i conselleres. Així mateix, es va recordar la funció de les quatre bústies del consell que s’ubicaran a les dues escoles, a l’Ajuntament i a la biblioteca municipal amb la voluntat de donar veu a tots els infants de Torrelles. 

L’alcalde, Ignasi Llorente, va animar els consellers i les conselleres a fer propostes del que considerin oportú, sigui de l’àmbit que sigui. Així mateix, els hi va recordar que part de la seva responsabilitat és traslladar al consistori les opinions que els hi arribin dels seus companys. Representants dels quatre grups municipals van voler felicitar els nous consellers i conselleres per la seva valentia, agrair la seva participació i els hi van desitjar sort en aquest nou repte.

Arxivat a: General
Consell d'Infants
Consell d'Infants
Consell d'Infants
Darrera actualització d’aquest contingut: 03/12/2021 a les 12:56h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona