CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Imatge d'una de les capçaleres
Portada > Actualitat > Agenda > Club de lectura 'Temps de cireres': Victus, d'Albert Sánchez Piñol

Club de lectura 'Temps de cireres': Victus, d'Albert Sánchez Piñol

Dia i hora: dijous 24/09/2015 a les 19:30

Lloc: Biblioteca M. Pompeu Fabra

Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

A càrrec de Sílvia Llorente. Cal inscripció prèvia.

Victus és una novel·la històrica que ens narra la guerra de Successió espanyola, un conflicte que pot considerar-se la primera de les conteses mundials i que s’acaba l’11 de setembre del 1714 amb l’apocalíptic assalt a Barcelona. També és la tragèdia d’en Martí Zuviría, un jove barceloní, alumne avantatjat del marquès de Vauban, que es converteix en un geni de l’enginyeria militar.

Victus és un prodigi d’informació i rigor històric al servei d’un relat àgil, potent i directe, amb una dicció rabiosament contemporània, que ens porta de França a Barcelona passant per Madrid, Toledo, Tortosa o les batalles de Brihuega i Almansa. I és també una obra sobre la Barcelona irreductible del 1714, que va sofrir un setge desigual de tretze mesos i el bombardeig de més de trenta mil projectils.

Victus posa en qüestió les versions oficials de tots dos bàndols i cedeix la paraula als autèntics protagonistes de la història, des de la figura immensa d’en Villarroel, el general que va defensar la capital catalana amb llàgrimes als ulls, fins als civils i soldats anònims de totes les nacions que van lluitar a un costat i l’altre de les muralles.

Però, per sobre de tot, Victus és un festí literari de primer ordre que es devora de la forma en què sempre s’han devorat les grans obres, com ho demostra que se n’hagin venut els drets al rus, l’alemany, l’holandès, l’italià, el portuguès, el coreà, el croata i el francès.

 

Club de lectura Temps de cireres

En aquesta activitat un grup de persones es reuneix per compartir la lectura i el comentari d'obres literàries de diversos gèneres, estils, èpoques.
 
Els participants del club es reuneixen en sessions mensuals, d'una durada aproximada d'una hora i mitja, des del mes de setembre al mes de juny.  Les trobades són l’últim dijous de mes a les 19:30h, i són conduïdes per la Sílvia Llorente.
 
Per participar-hi cal inscriure’s prèviament i comprometre's a assistir a la majoria de les sessions. Les places són limitades i actualment hi ha oberta llista d’espera: si vols apuntar-t’hi cal que contactis amb la biblioteca.
Arxivat a: Altres
Cartell activitats Biblioteca Municipal Pompeu Fabra setembre 2015
Cartell activitats Biblioteca Municipal Pompeu Fabra setembre 2015
Darrera actualització d’aquest contingut: 02/06/2020 a les 13:14h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona