CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Imatge d'una de les capçaleres
Portada > Actualitat > Agenda > Club de lectura infantil 'Intrèpids lectors': Un petó de mandarina, d'Eulàlia Canal

Club de lectura infantil 'Intrèpids lectors': Un petó de mandarina, d'Eulàlia Canal

Dia i hora: dilluns 18/09/2017 a les 17:30

Lloc: Biblioteca M. Pompeu Fabra

Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

A càrrec d'Inés Sentañes

 

Eulàlia Canal va néixer a Granollers l'any 1963. És escriptora i psicòloga. Segons explica ella mateixa, de ben petita ja tenia curiositat pels llibres i ben aviat va ser una gran lectora. També li agradava molt escriure. Tot i amb això no es va dedicar seriosament a fer-ho fins que va ser més gran, quan van néixer els seus fills. Ha publicat diversos llibres: Andana Banca (Premi Òmnium Cultural, 1998), Emocions i sentiments (disc-llibre de contes i cançons), Qui enviava petons a l’Estrella? (Premi Ciutat d'Eivissa de Narrativa Infantil 2005) i Les set dents de la Palangana (Sopa de Llibres, 118. Barcanova, 2005).

 

Un petó de mandarina

En Tavi s'enamora d'una noia de la classe que seu al seu davant, la Vanina. Aquesta noia acaba d'arribar d'un país que està en guerra. A partir d'aquí en Tavi comença a experimentar pensaments, sensacions i sentiments nous. S'adona com és, de les seves pròpies dificultats, fins i tot que és una mica covard, però també busca la manera de superar tot allò que es va trobant; especialment tots els entrebancs que li posen en Ricki i la seva colla, perquè resulta que en Ricki també està enamorat de la Vanina. En Tavi descobreix la bona relació que té amb el seu germà, que l'ajuda en un moment difícil, quan està enfonsat i creu que la Vanina mai no li farà cas. Finalment, gràcies a una proposta que els fa la mestra, la de participar en un concurs de cançons per a la pau, les dues colles, la del protagonista i la d'en Ricki, s'uneixen i deixen de banda les desavinences. En Tavi aconsegueix el que més desitja: fer un petó de mandarina a la Vanina, abans que ella se'n torni al seu país.

Arxivat a: Altres
Portada del llibre 'Un petó de mandarina', d'Eulàlia Canal
Portada del llibre 'Un petó de mandarina', d'Eulàlia Canal
Darrera actualització d’aquest contingut: 22/05/2020 a les 13:38h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona