Club de lectura 'Llegir el teatre': Freshwater, de Virginia Woolf

Dimecres, 29 de gener de 2020 a les 19.30 h

Llegir el teatre és un projecte de col·laboració entre el Teatre Nacional de Catalunya i el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya per impulsar clubs de lectura sobre textos teatrals a les biblioteques públiques, en què es treballen alguns dels principals textos que es poden veure al TNC.

Els participants del club es reuneixen últims dimecres de cada mes a les 19.30h. per intercanviar opinions i lectures sobre els vuit textos teatrals que llegiran al llarg de la temporada, acompanyats de la conductora Empar Riera i Anna Ramos, que aportaran materials complementaris sobre els textos i els muntatges teatrals amb l’objectiu de propiciar una aproximació que situï la importància de cada obra en el seu context general.

Les places són limitades i cal reserva prèvia. Si us voleu apuntar ho podeu fer a través d’aquest formulari o bé, directament a la biblioteca ja sigui trucant al 93 689 18 36 o presencialment.

 

Freshwater

Protagonitzada per l'actriu Ellen Terry i per la pionera de la fotografia Julia Margaret Cameron, aquesta comèdia ambientada a la badia de Freshwater serveix a Virginia Woolf per explorar des de la forma teatral moltes de les seves principals preocupacions, com ara la construcció del gènere o la fricció entre realitat i representació. L'obra, que anticipa alguns dels principals camins teatrals de la segona meitat del segle xx, és una immillorable ocasió per conèixer més a fons una de les grans escriptores de la literatura universal, autora d'una única peça dramàtica començada l'any 1923, enllestida l'any 1935 i publicada pòstumament l'any 1976.

 

 

Virginia Woolf

Virginia Woolf (1882-1941) és una de les veus més influents de la literatura del segle xx, amb títols tan destacables com les novel·les Mrs. Dalloway (1925), Al far (1927), Orlando (1928) o Les ones (1931), i els assaigs Una cambra propia (1929) o Tres guinees (1938).

Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

Darrera actualització: 14.12.2021 | 17:19