CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Imatge d'una de les capçaleres
Portada > Actualitat > Agenda > 29a Caminada popular

29a Caminada popular

Dia i hora: diumenge 02/02/2020 a les 9:00

Lloc: Plaça de l'Ajuntament

Organitza: Centre Excursionista Torrellenc

Sortirem des de la Plaça de l’Ajuntament i ens arribarem fins dalt del Montbaig, on està situada l’ermita de Sant Ramon, un veritable mirador del Baix Llobregat.

Sant Ramon, amb 295 mts d’alçada, ens permet gaudir d’una vista de 360º. Allargant la vista veurem les muntanyes del Garraf-Ordal, reconeixerem el Castell de l’Eramprunyà, La Morella, Puig d’Agulles, La penya del Moro, El Tàbor... i si seguim, el Montpedrós. Als nostres peus, Sant Climent, Viladecans, Sant Boi, tot el Baix. Més lluny, Barcelona, Montjuïc, Tibidabo... I a l’horitzó Montseny, Sant Llorenç, Montserrat...

Sant Ramon és una ermita construïda el 1887 i dedicada a Sant Ramon Nonat, que segons la tradició, va ser extret del cos de la seva mare morta el dia anterior, fent servir la daga d’una caçador. Es per això que se’l considera patró de les embarassades i els parts i per això veurem a l’interior de l’ermita un reguitzell d’ofrenes (ex-vots) de persones demanant o agraint la seva intervenció en el moment del naixement d’un fill. La festa patronal se celebra el 31 d’agost.

Actualment, al cim del Montbaig hi ha també un bar i un Centre d’Interpretació del Paisatge que mostra les feines de recuperació fetes al voltant de la muntanya per millorar els efectes de la pressió humana.

A més, al llarg de tot el recorregut podrem gaudir de les vistes que se’ns obren a banda i banda. Lluny veurem les autopistes que es dirigeixen a la ciutat de Barcelona i al port però també podrem veure camins que surten en direcció a les cabanes de Roca Ventosa i a la ruta de la Pedra Seca; les ruïnes de Can Tutusaus (s. XVII, d’origen francès, “tot ho sap” dit en to satíric) i el desviament que porta a la font del Catarrí, encara amb aigua després de pluges. Sempre, sempre us convidem a què proveu d’aventurar-vos per algun camí per veure on us portarà (en cas de no trobar sortida sempre podreu tornar enrere). A més, podrem veure l’evolució del cultiu de la cirera en camps que es mantenen i d’altres que es veuen abandonats de no fa massa temps. No hem d’oblidar que aquestes terres a mitjans del s. XIX eren totes, totes cultivades de vinyes. D’aquells ceps ara en queden els terrenys terrassats i els marges de pedra seca.

 

Recorregut: Plaça de l’Ajuntament, Can Balasch de Baix, Creu del Querol, Pedres Blanques, Turó de l’Angla, Estret de Roques, Montbaig (Sant Ramon 295 mts), Estret de Roques, Boscos de Can Minyonet, Camí Antic a Torrelles, Querol, Can Balasch, Parc de Can Sostres.

El camí estarà senyalitzat amb cintes. El mal temps no impedirà la sortida. Cal anar amb roba i calçat adequats.

No es donarà gots de plàstic, cal portar-lo de casa.

Nota: El CET NO es fa responsable dels danys propis o a tercers que puguin ocasionar durant la caminada. Els menors d’edat han d’anar sota la tutela d’un adult. Si porteu gos haurà d’anar lligat durant tot el recorregut.

Inscripcions:
A Nins i Nines. Carrer Major, 28 (fins dijous 30 de gener).
O fent l’ ingrés al c/c: ES23 2100 0279 5801 0039 6607 (indicant nom i número de participants, fins dijous dia 30, i portant el justificant a la sortida)

Preu: Grans 8 euros. Petits 5 euros. Socis del CET 4 euros. Agrairem que no espereu fins l’últim moment per fer la inscripció. (si es fa el mateix dia de la caminada el preu serà de 12 euros i pot haver-hi limitacions pel que fa als entrepans i als obsequis). El preu d’inscripció inclou: esmorzar, obsequi record, vermut a l’arribada i participació en el sorteig dels Cistells de Sant Pau (amb productes propis de Torrelles).

Arxivat a: Altres
Cartell de la 29a caminada de Sant Pau 2020
Cartell de la 29a caminada de Sant Pau 2020

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 29/11/2021 a les 14:59h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona