Xerrem Junts: grup de conversa en català

Dilluns, 28 de setembre de 2020 a les 16.30 h

Tots els dilluns a partir de les 16.30 h, l'Assumpció Cabré et convida a parlar amb ella i la resta d’assistents en català. Seguint les pautes de la dinamitzadora, les persones que tinguin interès en aprendre català, podran adquirir els coneixements per entendre-ho i parlar-lo de manera natural.

 

Xerrem, una proposta per llançar-se a parlar àgilment en català

 –A quin perfil de persona correspon?

–El projecte Xerrem està destinat a persones que ja tenen capacitat de parlar en català, tot i que ho fan amb poca fluïdesa o no disposen de gaire bagatge lèxic o expressiu. L’assistència als grups de conversa els serveix per practicar el català i, alhora, copsar punts de millora respecte de la pronúncia, del lèxic o de la construcció sintàctica.

 

–Quina és l’estratègia principal perquè les persones interessades millorin en fluïdesa i bagatge?

–El més important és que tinguin sempre ocasió de parlar força. Per això a les sessions es plantegen temes de la vida quotidiana farcits de preguntes i qüestions que fan de motor de conversa. Els guies o les guies tenen la funció de ser presents a les converses per felicitar encerts, resoldre dubtes, suggerir formes genuïnes o corregir errors.

 

–Com és el manual que segueixen els assistents al grup?

–Conté més d’una vintena d’unitats referides a qüestions prototípiques de les converses de relació social, amb una sèrie de preguntes organitzades segons una progressiva complexitat lingüística en les respostes. També hi ha lèxic, expressions catalanes i textos diversos que es relacionen amb cada tema de conversa.

 

–El guia o la guia que condueix el grup disposa d’orientacions per fer l’activitat?

–Per descomptat. A cada epígraf del manual correspon una explicació i uns suggeriments que la persona voluntària troba en una guia específica.

Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra i Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL)

Darrera actualització: 14.12.2021 | 17:35