Club de lectura 'Llegir el teatre': Still Life (Monroe-Lamarr), de Carles Batlle

Dimecres, 25 de novembre de 2020 a les 19.15 h

Llegir el teatre és un projecte de col·laboració entre el Teatre Nacional de Catalunya i el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya per impulsar clubs de lectura sobre textos teatrals a les biblioteques públiques, en què es treballen alguns dels principals textos que es poden veure al TNC.

Els participants del club es reuneixen últims dimecres de cada mes, a les 19.15 h, per intercanviar opinions i lectures sobre els vuit textos teatrals que llegiran al llarg de la temporada, acompanyats de la conductora Empar Riera, que aportarà materials complementaris sobre els textos i els muntatges teatrals amb l’objectiu de propiciar una aproximació que situï la importància de cada obra en el seu context general.

Les places són limitades i cal reserva prèvia. Si us voleu apuntar ho podeu fer a través d’aquest formulari o bé, directament a la biblioteca ja sigui trucant al 93 689 18 36 o presencialment.

 

 

Still Life (Monroe-Lamarr)

L’any 1962 es produeix la trobada secreta entre les actrius Marilyn Monroe i Hedy Lamarr, una dona excepcional que també va despuntar com a enginyera gràcies al desenvolupament d’un sistema precursor de la tecnologia wifi actual. Carles Batlle ficcionalitza una trobada entre Hedy Lamarr i Marilyn Monroe que pot alterar el curs de la Guerra Freda.

 

 

Carles Batlle

Carles Batlle (Barcelona, 1963). Les seves obres dramàtiques —traduïdes a més d’una desena de llengües— han estat estrenades i publicades en diversos països d’Europa i Amèrica. També han obtingut diferents guardons (Ignasi Iglésias, SGAE, Born, Recull o Octubre, entre altres). Com a novel·lista, ha publicat la trilogia fantàstica Kàrvadan.Com a assagista, entre altres, Adrià Gual (1891-1902): per un teatre simbolista (premi Crítica Serra d’Or) i, recentment, El drama intempestiu. Per a una escriptura dramàtica «contemporània». Ha estat director de l’Obrador de la Sala Beckett (2003-2009) i de la seva revista (Pausa.),imembre del consell assessor del Teatre Nacional de Catalunya (1998-2005). Actualment, és professor a l’Institut del Teatre i a la Universitat Autònoma. També és director de publicacions i de serveis culturals a l’Institut del Teatre i de la revista Estudis escènics.

Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

Darrera actualització: 14.12.2021 | 17:35