Club de lectura 'Temps de cireres': La neu bruta, de Georges Simenon

Dijous, 26 de novembre de 2020 a les 19.00 h

El club de lectura on els comentaris de les novel·les seleccionades són el punt de trobada per compartir les impressions i opinions  amb la resta de participants al club, sota la coordinació de Sílvia Llorente.

El club de lectura de novel·la té l’objectiu de donar una panoràmica de la novel·la des d’un punt de vista ampli i de desenvolupar l’esperit crític dels participants. Al club s’hi llegeixen lectures tant d’autors clàssics com moderns de diversos gèneres literaris.

Les places són limitades i cal reserva prèvia. Si us voleu apuntar ho podeu fer a través d’aquest formulari o bé, directament a la biblioteca ja sigui trucant al 93 689 18 36 o presencialment.

 

La neu bruta

L’acció d’aquesta novel·la se situa en una casa de cites d’una ciutat europea durant l’ocupació nazi. Al costat de la degradació moral, se’ns hi presenta amb tota la seva cruesa el poder encomanadís i invasor de l’abjecció, així com l’escissió entre la crida de l’abisme i l’aspiració a una puresa ideal. La novel·la ens acabarà revelant un heroi o un boig insensible, que accepta el càstig com un rescat. Simenon no va aconseguir mai com aquí concentrar amb tanta eficàcia una problemàtica moral tan profunda i complexa, entre la ignomínia i la innocència. Efectivament, la neu era bruta…

Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

Darrera actualització: 14.12.2021 | 17:35