CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Vista poble 2
Portada > Actualitat > Agenda > Club de lectura 'Grans Lectors": Sin notícias de Gurb, d'Eduardo Mendoza

Club de lectura 'Grans Lectors": Sin notícias de Gurb, d'Eduardo Mendoza

Dia i hora: dimecres 05/05/2021 a les 16:45

Lloc: Biblioteca M. Pompeu Fabra

Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

Aquest club de lectura està destinat a aquelles persones amb una gran voluntat per llegir, però que els hi ha mancat una instrucció adequada per poder-ho fer, així com per a aquelles persones nou vingudes que no estan acostumades a la tipografia occidental o que els hi costa molt fer una lectura i comprensió del text. El format de Lectura Fàcil i el grup de lectura que el formen, són un bon mitjà per a guanyar en l’hàbit lector i obtenir una fluïdesa més àgil tant en la lectura com en la comprensió. Actualment, Toni Pérez coordina aquestes sessions.

Les places són limitades i cal reserva prèvia. Si us voleu apuntar ho podeu fer a través d’aquest formulari o bé, directament a la biblioteca ja sigui trucant al 93 689 18 36 o enviant un email a (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

 

Sin notícias de Gurb

Perdido en la Barcelona preolímpica, el extraterrestre Gurb pone al servicio de su supervivencia la extraña cualidad de adoptar el aspecto que le plazca. Se pierde con la apariencia de Marta Sánchez, mientras su compañero alienígena inicia la búsqueda en la jungla urbana. Por su diario personal vamos conociendo las increíbles peripecias de un extraterrestre en Barcelona. En este relato de carácter paródico y satírico, la invención de Eduardo Mendoza convierte la Barcelona cotidiana y absurda en el escenario de una carnavalada. Tras las máscaras pintarrajeadas y grotescas, se revela el verdadero rostro del hombre urbano actual y, tras el estilo literario, la acerada conciencia artística del escritor. Eduardo Mendoza afirma de esta obra que "Sin noticias de Gurb es, sin duda, el libro más excéntrico de cuantos he escrito. No hay en él una sola sombra de melancolía. Es una mirada sobre el mundo asombrada, un punto desamparada, pero sin asomo de tragedia ni de censura."

 

Eduardo Mendoza

Mendoza, fill d'un fiscal, estudià dret i va viure a Nova York entre 1973 i 1982, on es traslladà per a treballar com a traductor per a les Nacions Unides. L'any 1975 publicà la seva primera novel·la, La verdad sobre el caso Savolta, on ja es pot verificar el geni de l'autor per a intercanviar discursos i estils narratius. Aquesta obra, que es considera per bona part de la crítica moderna com un punt d'inflexió amb vistes a la transició democràtica espanyola. L'esmentat llibre, on Mendoza aprofita per revisar el panorama de les lluites sindicals a la Barcelona de principis de segle xx, va rebre el Premio de la Crítica. Més endavant ha publicat més d'una dotzena de llibres, algun dels quals per episodis al diari El País. A més de La verdad sobre el caso Savolta, que es va adaptar al cinema per Antonio Drove (1980), hi ha hagut versions cinematogràfiques de La cripta (1981), La ciudad de los prodigios (1999) i El año del diluvio (2004). El 1995 va rebre la Creu de Sant Jordi, el 2009 el Premi Internacional Terenci Moix (al millor llibre de ficció per El asombroso viaje de Pomponio Flato), el 2010 el Premi Planeta, i el 2015 el Premi Franz Kafka de literatura. El desembre de 2016 fou guardonat amb el Premi Cervantes.

Arxivat a: Altres
Portada del llibre 'Sin noticas de Gurb"
Portada del llibre 'Sin noticas de Gurb"
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/05/2021 a les 11:00h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona