S'inicia la campanya informativa de residus

Dimarts, 27 de gener de 2015 a les 00:00
Entre els mesos de gener i febrer de 2015 s’inicia una segona fase del desplegament del contracte del servei de recollida de residus que va signar el 2013 l’Ajuntament de Torrelles i que contemplava, per primer cop, les tasques de neteja de carrers a mans de l’empresa de recollida de deixalles (FCC). El contracte, banda de l’ampliació de l’horari de recollida, preveia la compra d’un nou vehicle de recollida de brossa i una campanya informativa dirigida a la població. Aquestes dues accions s’apliquen ara.

La campanya informativa ja està en marxa i compta amb una educadora ambiental que treballarà amb la població i els comerços durant els propers sis mesos. D’altra banda, de forma immediata, es posarà en funcionament el camió bicompartimentat que millorarà notablement el servei de recollida nocturna i estalviarà trasllats a la planta de tractament de residus.

La campanya de residus: sensibilització i bon ús

La campanya informativa i de sensibilització, que ha començat aquest gener i estarà en marxa fins al juny, forma part de les accions contemplades al contracte que l’Ajuntament de Torrelles va signar amb FCC el 2013 i té l’objectiu de promoure el porta a porta i la separació correcta de deixalles entre els principals generadors de brossa: la població i els comerços locals. Al llarg de la campanya, es difondrà entre la població de Torrelles material informatiu actualitzat amb els horaris vigents de recollida de deixalles.

La regidoria de Medi Ambient compta des del gener amb una educadora ambiental, contractada per FCC, que s’encarregarà d’informar i resoldre dubtes per diferents vies de l’ús del sistema de recollida i els seus beneficis, així com augmentar la confiança entre els ciutadans amb el model Residu Mínim i porta a porta i millorar la quantitat i qualitat dels residus separats, o, fins i tot, recuperar el sistema de distribució de les bosses compostables per els comerços de Torrelles a preu de cost.

La campanya informativa, al mateix temps, donarà a conèixer entre la ciutadania les bonificacions fiscals existents per a la taxa d’escombraries que beneficien als residents que fan un bon ús dels sistema. També posarà el focus en la promoció de l’ús de bosses compostables a domicilis i a comerços. En aquest sentit, l’Ajuntament de Torrelles ha signat recentment un conveni amb l’Associació de Municipis Catalans Porta per Porta, gràcies al qual properament es facilitarà a la població Torrellenca la compra de bosses compostables a baix cost.

Accions concretes de la campanya

  • Edició de la nova imatge gràfica del servei de  recollida de residu si neteja viària i l’entrada en funcionament del nou camió.
  • Vigilància al Punt d’Emergència. Fer una diagnosi del seu ús i propostes de millora.
  • Campanya als comerços. Millorar la separació de la matèria orgànica (FORM) a aquells establiments que no la fan. Solucionar problemes o incidències.
  • Visita a totes les cases que fan compostatge casolà del municipi.
  • Potenciar el Porta a porta a  totes les cases de les urbanitzacions: explicació del model de gestió de residus a Torrelles.
  • Resolució de les problemàtiques en punt concrets del municipi on hi ha incivisme i poca o mala col·laboració de la ciutadania, com és el cas de la plaça Catalunya, el Rafael Casanova o l’entrada al veïnat de Can Güell.
  • Facilitar l’accessibilitat de la població a les bosses compostables a través del comerç local.

 

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:06