CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Cireres
Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament mostra el seu desacord amb algunes normatives estatals

L’Ajuntament mostra el seu desacord amb algunes normatives estatals

22/07/2015

El plenari demana al govern espanyol la retirada de la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana, més coneguda com “Llei Mordassa”

El passat dia 16 de juliol l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat va celebrar un ple ordinari. Aquest es va iniciar amb la pressa de possessió de la nova regidora del grup municipal d’Esquerra Republicana, Maria Carmen Jara, que substitueix a Carlos Cortijo, qui va presentar la renúncia voluntària a l’acta de regidor.

Entre els punts de l’ordre del dia es va demanar al govern estatal una modificació de la normativa de gestió i inspecció tributària amb la intenció que no pugui afectar als ajuts socials que es reben des de l’administració local. Des del consistori consideren que l’obligació actual de declarar aquests ajuts suposa un atac directe a les polítiques de cohesió i atenció social que s’impulsen des dels governs locals. Aquest punt va ser aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte el PSC que va optar per l’abstenció. 

En el mateix plenari es van aprovar altres punts com la liquidació de l’exercici 2014 i una modificació del pressupost actual. També es va donar el vist-i-plau als nous estatuts del Consorci de Turisme del Baix Llobregat i es va nomenar als representants del consistori en el Consell Escolar Municipal que seran les regidores i regidors Maria Roig, Isabel Martínez, Jose Gallardo i Joan Carles Martínez. Durant la sessió també es va informar de quines seran les festes locals per a l’any 2016: el 25 de  gener, Festa de Sant Pau, i el dia 11 de novembre, Sant Martí.

Pel que fa a les mocions, se’n van presentar dues. La primera mostrava el rebuig de l’Ajuntament de Torrelles a la Llei 4/2015, de 30 de març, de Protecció de la Seguretat Ciutadana, més coneguda amb el nom de “Llei Mordassa”. Des del consistori es va decidir, per unanimitat, demanar al govern estatal la seva retirada donat que es considera una normativa de caràcter restrictiu que atempta compta drets fonamentals com són la llibertat d’expressió i de manifestació. La segona moció, aprovada amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte el PSC que es va abstenir, mostrava el suport del consistori a la iniciativa del Correllengua i a totes les entitats i col·lectius locals interessats en participar en la seva organització.

Arxivat a: General
Ajuntament
Darrera actualització d’aquest contingut: 05/03/2021 a les 12:48h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona