Campanya de rebuig contra la violència envers les dones

Divendres, 17 de novembre de 2017 a les 00:00
Una encesa d’espelmes i activitats de sensibilització a l’Espai Jove recordaran les víctimes de la violència de gènere

L’Associació de dones Pla de les Bruixes, amb el suport de l’Ajuntament, ha posat en marxa una campanya de sensibilització per commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. Amb el lema ‘Home, dona la cara per les dones’, es convida al gènere masculí a fotografiar-se amb el cartell de la campanya i pujar la imatge a les xarxes socials amb el hashtag #25NTorrelles o enviant-la per correu electrònic a l’adreça torrelles@xarxaomnia.gencat.cat. Aquestes imatges s’utilitzaran en un fotomontatge solidari que es publicarà a les xarxes coincidint amb la celebració del 25N. La campanya es va presentar el passat dissabte, durant la Festa Major de Sant Martí. Els cartells, per poder fer-se la fotografia, es troben penjats a la Biblioteca, l’Ajuntament, el Casal de Can Sostres i a l’Ateneu. 

D’altra banda, es preparen diverses activitats per commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. Divendres 24 de novembre, a les 20.30 hores a la plaça de l’Ajuntament, es farà una concentració amb encesa d’espelmes, lectura d’un manifest i un minut de silenci en record de totes les dones assassinades aquest any a mans de les seves parelles o exparelles. L’acte comptarà amb les interpretacions de la coral Amadeu Vives. 

A Can Pinyons, dijous 23 de novembre a partir de les 17.30 hores, es farà un taller artístic sobre la violència de gènere que anirà a càrrec de la il·lustradora i artista torrellenca Cinta Tort ‘ Zinteta’. Els joves interessats en participar-hi cal que s’inscriguin prèviament.

Divendres 24, també a les 17.30 hores, hi haurà una sessió de cine fòrum amb la pel·lícula Te doy mis ojos que parla de les relacions de la parella i el seu entorn familiar i laboral, marcades per la violència de gènere.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:14