Conveni per a la protecció del territori agroforestal del Baix Llobregat

Divendres, 29 de juny de 2018 a les 00:00
L’acte de signatura s’ha celebrat a l’ermita de Sant Ramon i ha comptat amb representants de diversos ajuntaments de la comarca

L’alcalde de Torrelles, Ferran Puig, ha participat aquest divendres al matí en l’acte de signatura d’un nou conveni de col·laboració per a la protecció, millora i desenvolupament integral del territori agroforestal de les Muntanyes del Baix. Aquest inclou als municipis de Begues, Gavà, Viladecans, Sant Climent de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat, Pallejà, La Palma de Cervelló, Cervelló, Vallirana, Corbera de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Martorell i Castellví de Rosanes.

La trobada s’ha celebrat a l’ermita de Sant Ramon a Sant Boi de Llobregat, i ha comptat amb l’assistència del president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, i del conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal, Josep Blanco. L’objectiu del conveni és desenvolupar estratègies i accions de manera conjunta orientades a protegir el territori de muntanya no urbanitzable que no està inclòs en cap parc, i que conforma un espai continu. La intenció és preservar els valors del patrimoni natural, així com les activitats agrícoles i forestals, les infraestructures d’ús públic i de lleure, i les activitats econòmiques compatibles amb el medi agroforestal de les Muntanyes del Baix.

L’anterior conveni es va signar ara fa més de deu anys. L’experiència adquirida i el nou paper del Consell Comarcal assumint la coordinació de les institucions signants, feia necessari aprovar un nou marc de col·laboració per protegir l’àmbit territorial de la comarca situat entre el delta i el riu Llobregat, el riu Anoia i el Parc del Garraf.  

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:16

Imatges