Nou ajut econòmic per continuar restaurant els vitralls de Sant Martí de Tours

Dimecres, 17 d'octubre de 2018 a les 00:00
La Diputació de Barcelona ha atorgat una subvenció per fer front a les pròximes fases de conservació de les singulars vidrieres torrellenques

L’Ajuntament de Torrelles ha rebut recentment un comunicat de la Diputació de Barcelona on s’informa de la concessió d’un ajut econòmic per fer front a les pròximes fases de conservació dels vitralls de l’església de Sant Martí de Tours. L’import total de la subvenció ascendeix a 148.058,35 euros, que la Diputació ofereix com a suport per a la conservació d’edificis singulars i elements patrimonials.

A finals de setembre, es van presentar els resultats de la primera fase dels treballs de conservació dels vitralls de l’església torrellenca. Les primeres intervencions es van centrar a restaurar els vitralls que es trobaven en pitjor estat: el cimbori i l’absis inferior. La necessitat de rehabilitar aquestes vidrieres, que daten de finals del segle XIX i principis del XX, va sorgir en el transcurs de l’elaboració de l’Inventari dels Vitralls Catalans, una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans. Durant l’anàlisi, es van detectar greus problemes i la parròquia va decidir encetar diferents intervencions per restaurar aquestes peces úniques.

Del total de 35 vidrieres existents a Sant Martí de Tours, 7 es trobaven en estat molt deficient i han estat restaurades en una primera fase. De la resta de vitralls, 10 es troben en bon estat i 18 en estat deficient. Amb la subvenció, la parròquia començarà ara una nova fase on continuar restaurant les singulars vidrieres.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:16

Imatges